News

Ce se întâmplă cu parada militară de 1 decembrie. Anunțul ministrului Nicolae Ciucă

05.11.2020 | 16:25
Ce se întâmplă cu parada militară de 1 decembrie. Anunțul ministrului Nicolae Ciucă
Ce se întâmplă cu parada militară de 1 decembrie. Anunțul ministrului Nicolae Ciucă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Parada militară de 1 decembrie, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii decembrie din România, are mari șanse de a fi anulat în acest an, a dat de înțeles ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

În contextul extrem de critic al pandemiei de COVID-19, șeful MApN sugerează că parada de Ziua României nu va avea loc în acest an: ”Cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor”, a spus oficialul Guvernului într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Prezent joi la o conferință de presă, Nicolae Ciucă a explicat publicului larg care sunt variantele luate în calcul pentru parada de 1 Decembrie.

Parada de 1 decembrie, afectată grav de restricțiile COVID-19. Anunțul ministrului Nicolae Ciucă

Ce se întâmplă cu parada militară de 1 decembrie. Anunțul ministrului Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a declarat, în cursul zilei de joi, 5 noiembrie, că variantele discutate pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie sunt condiționate de situația generată de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Variantele pe care le luăm în calcul sigur sunt condiţionate de situaţia pandemică în care ne aflăm, nu putem să ieşim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ca atare, aşa cum aţi putut observa la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei.

Cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei Covid-19”, a afirmat ministrul Apării.

Ce spunea Ludovic Orban de parada de 1 decembrie

Poziția ministrului Ciucă vine la doar câteva zile după ce premierul Ludovic Orban anunța că parada militară nu va avea loc la fel ca în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță nu va mai fi acea paradă. Nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă.

Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a spus premierul, pe 1 noiembrie.

România se confruntă cu o situație critică din cauza pandemiei de COVID-19, cu aproape 10 mii de cazuri pe zi și peste 1.000 de pacienți la ATI.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri