Life

Ce se întâmplă cu părul tău dacă îl speli doar cu balsam. Avertismentul doctorilor

Ce pățesc oamenii care folosesc pentru podoaba capilară numai balsam de păr. Ce semnal de alarmă atrag medicii dermatologi.
18.06.2023 | 10:00
Ce se intampla cu parul tau daca il speli doar cu balsam Avertismentul doctorilor
Ce pățesc oamenii care folosesc pentru podoaba capilară numai balsam de păr. Ce semnal de alarmă atrag medicii dermatologi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu părul tău dacă îl speli doar cu balsam. Avertismentul doctorilor despre această procedură care este din ce în ce mai folosită la nivel mondial. Care sunt aspectele negative ale acestei tendințe.

Ce pățesc oamenii care folosesc pentru podoaba capilară numai balsam de păr. Ce semnal de alarmă atrag medicii dermatologi

Medicii dermatologi trag un semnal de alarmă și spun ce pățesc oamenii care folosesc pentru podoaba capilară numai balsam de păr. Teoria promite șuvițe lucioase și sănătoase, însă adevărul este cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane susțin că această practică curăță scalpul și părul foarte bine, fiind capabilă să mențină uleiurile naturale. În plus, părul e mai sănătos pentru că nu mai intră în contact cu produsele chimice dure din șampoane.

Cu toate acestea rezultatele spălării doar cu balsam pot varia în funcție de tipul de păr al fiecărui om în parte. În primul rând, e foarte important să vă asigurați că achiziționați un balsam fără silicon care nu îngreunează firele.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au părul preț și apelează la această rutină trebuie să se aștepte la o podoabă capilară mai puțin ondulată. Specialiștii spun că în felul acesta părul va fi mai moale, mai hidratat și mai puțin încrețit.

„Pentru anumite tipuri de păr, acesta poate oferi beneficii precum umiditate crescută și încrețire redusă”, a declarat Yoram Harth, dermatolog certificat de consiliu și director medical al MDhair, pentru bestlifeonline.com.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicii spun că ar fi indicat ca la fiecare două săptămâni să apelați și la folosirea unui șampon. În cazul în care se sare peste acest pas efectele asupra podoabei capilare pot fi unele dăunătoare.

Spălarea exclusivă cu balsam poate duce la un păr moale și plictisitor, lipsit de viață. Persoanele cu păr fin, gras sau drept s-ar putea să nu aibă rezultatele dorite pentru că balsamul îngreunează părul și îl face să nu mai aibă vitalitate.

ADVERTISEMENT

Totodată, părul poate părea mai gras decât de obicei. În aceeași notă, dermatologii transmit că pot apărea probleme cu scapul dacă nu se folosește deloc șampon. Printre acestea se numără acumularea produsului în unele zone.

Riscurile pe care le are folosirea exclusivă a balsamului

„Balsamul nu este făcut pentru a îndepărta uleiul, murdăria și alte impurități de pe scalp și păr. Când scalpul nu este curățat eficient foliculii de păr înfundați pot duce la mătreață, iritații și, în cazuri extreme, căderea părului”, a completat dermatologul Aanand Geria, mai arată sursa citată anterior.

Cei care au fost diagnosticați cu dermatită seboreică sau psoriazis trebuie să evite neapărat spălarea părului numai cu balsam. În altă ordine de idei, folosirea exclusivă a acestui produs face ca culoarea părului să dureze mai mult.

De asemenea, un alt risc pe care îl are doar utilizarea balsamului este faptul că părul nu mai crește repede, procesul devenind mai lent. În plus, este foarte posibil să observați un miros neplăcut, de îmbâcseală.

ADVERTISEMENT