News

Ce se întâmplă cu pașaportul de vaccinare? Anunțul președintelui Comisiei Europene

01.03.2021 | 16:01
Ce se intampla cu pasaportul de vaccinare Anuntul presedintelui Comisiei Europene
Președintele CE, despre pașaportul de vaccinare: ”Vom prezenta o propunere legislativă în martie”
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană dorește ca în luna martie să vină cu o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital.

Anunțul a fost făcut luni, 1 martie, de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce priveşte întrebarea cum ar putea arăta paşaportul verde digital, vom prezenta o propunere legislativă în martie”, a afirmat șefa C.E. într-o videoconferinţă cu parlamentarii germani, potrivit Agerpres.

Președintele Comisiei Europene, despre pașaportul de vaccinare: ”Vom prezenta o propunere legislativă în martie”

„Sunt încântat că există un sprijin larg pentru ideea unui ‘paşaport verde’, rămâne acum să fie creat cât mai rapid posibil”, a declarat săptămâna trecută cancelarul austriac Sebastian Kurz.

ADVERTISEMENT

Statele care sunt dependente de turism doresc adoptarea accelerată a unui astfel de document pentru a salva sezonul de vară. Totodată, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Această organizație reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie de un plan pentru redresare. Avem nevoie de o metodă de a gestiona digital situaţia sanitară şi avem nevoie să asigurăm un standard global pentru înregistrarea rezultatelor testelor şi a vaccinărilor”, a afirmat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Permisul IATA de călătorie, care va fi lansat oficial la finalul lunii martie, va ajuta la facilitarea călătoriilor. Acesta va pune rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Florin Cițu despre pașapoartele de vaccinare?

„Nu avem această discuţie. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poţi vorbi de un paşaport pentru vaccinare. Dacă ai toată populaţia vaccinată, da, poţi vorbi despre un astfel de paşaport”, spune premierul.

ADVERTISEMENT