News

Ce se întâmplă cu pensiile. De la ce dată vor fi mărite. Anunț oficial al autorităților

Pensiile se vor majora, a dat asigurări duminică președintele PSD, Marcel Ciolacu. Creșterea ar urma să se întâmple din prima zi a anului viitor.
29.05.2022 | 14:36
Ce se intampla cu pensiile De la ce data vor fi marite Anunt oficial al autoritatilor
Marcel Ciolacu a admis că mai durează până când creșterea economică va fi resimțită de toți românii Foto: Facebook Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Liderul social democraților a admis totuși că „mai e mult ” până când creşterea economică înregistrată de România va fi resimţită şi la nivelul populaţiei.

Ce se întâmplă cu pensiile

Preşedintele PSD, a mai spus că pensiile se vor majora „cel puţin” cu rata inflaţiei.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv când a fost întrebat dacă de la 1 ianuarie 2023 vor creşte pensiile.

ADVERTISEMENT

Șeful PSD a mai precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte” şi se văd în creşterea economică.

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat Marcel Ciolacu.

La începutul acestei luni, ministrul muncii, Marius Budăi, a afirmat că guvernul va face toate eforturile pentru majorarea pensiilor anul acesta.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă”, declara la acel moment ministrul muncii, precizând că se va face anunţul  atunci când vor avea în coaliţia politică o decizie luată.

”Vom face toate eforturile”, a mai spus Budăi, întrebat dacă este clar că anul acesta va exista o majorare a pensiilor.

ADVERTISEMENT

”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a mai spus ministrul muncii, afirmând că a avut o discuţie despre procentul din PNRR pentru pensii şi cu comisarul european pe Muncă.

ADVERTISEMENT