News

Ce se întâmplă cu pensiile, după condamnarea lui Liviu Dragnea! Fostul lider PSD făcuse o promisiune

28.05.2019 | 08:37
Ce se intampla cu pensiile dupa condamnarea lui Liviu Dragnea Fostul lider PSD facuse o promisiune

Condamnarea lui Liviu Dragnea ar putea avea urmări importante asupra pensiilor unei anumite categorii de români,  cărora fostul președinte al Partidului Social Democrat le promisese că vor avea parte de majorări în scurt timp.

Majorarea pensiilor militarilor, în pericol după condamnarea lui Liviu Dragnea

Mai concret, Liviu Dragnea le promitea militarilor români o nouă lege a pensiilor, pentru a reglementa în acest mod, ceea ce fostul lider al partidului aflat la guvernare cataloga drept inechități. În urmă cu mai bine de două luni, a avut loc o întâlnire între cel care deținea la acea vreme conducerea PSD și asociațiile militarilor români aflați în retragere sau în rezervă. Discuțiile au avut ca subiect principal pensiile acestei categorii sociale.

La  întâlnirea respectivă au luat parte și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, secretarul Camerei Deputaților, Lia Olguța Vasilescu secretarul Comisiei pentru Apărare a Senatului, Mihai Fifor și chestorul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Liviu Dragnea a pierdut șefia PSD și libertatea. Sursa foto:adevarul
Liviu Dragnea a pierdut șefia PSD și libertatea. Sursa foto:adevarul

Anunțul lui Liviu Dragnea, de la acea vreme

A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieşit la pensie în ani diferiţi, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi. Situaţia este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechităţi. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp” ,se arată în comunicatul de presă, dat publicității de Liviu Dragnea, la vremea respectivă.

Reamintim că Liviu Dragnea, deja fostul președinte al Partidului Social Democrat, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu, în dosarul ce vizează angajări fictive la Direcția Generală pentru Sănătate Publică și Protecția Copilului Teleorman.