Ce se întâmplă cu pensiile militare. MAI a făcut anunțul

Bogdan Solomon   
în HotNews
27/11/2020, 14:42
Ce se întâmplă cu pensiile militare. MAI a făcut anunțul
MAI nu intenționează să modifice pensiile militare. Sursa foto: hepta.ro

În ciuda zvonurilor apărute recent în spațiul public pe marginea acestui subiect, Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că nu există la ora actuală nicio hotărâre privind promovarea, susţinerea sau elaborarea iniţiativei legislative care să modifice actele normative în vigoare referitoare la sistemul pensiilor militare sau condiţiile de vârstă pentru accesarea lor.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al instituției, care a atras, totodată, atenția asupra informațiilor apărute atât în media, cât și în rândul sindicatelor. „Sunt doar speculații”, susține Monica Dajbog.

Printre liderii politici care au pledat de nenumărate ori în favoarea pensiilor militare se numără și președintele Pro România, Victor Ponta. „Pentru 19 milioane de români, legea 223 din 2015 nu înseamnă nimic, dar pentru militari înseamnă tot”, a subliniat acesta într-un interviu acordat recent.

Pensiile militare nu vor fi modificate. MAI a pus capăt speculațiilor

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la o posibilă modificare a condiţiilor de pensionare pentru angajaţii MAI, precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există în prezent şi nu se are în vedere pentru perioada următoare intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării hotărârilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept.

Toate informaţiile apărute în presă sau în rândul sindicatelor referitoare la aceste subiect sunt doar speculaţii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Ludovic Orban, un nou atac la adresa PSD pe tema pensiilor speciale: „Este absolut revoltător”

În altă ordine de idei, Ludovic Orban susține că majoritatea pensiilor speciale au fost instituite prin legi inițiate de PSD și adoptate în Parlament datorită majorității de care a beneficiat formațiunea politică în ultimii ani. În plus, decizia lui Marcel Ciolacu de a demisiona pentru a nu beneficia de această pensie este, în opinia premierului, doar „o comedie în campanie electorală”.

În privința celor de la PSD, este absolut revoltător. Aproape toate pensiile speciale au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD, la inițiativa PSD. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse pe finalul legislaturii trecute, singurul partid care s-a opus și am și încercat să boicotăm cvorumul, a fost Partidul Național Liberal.

Și la finalul legislaturii trecute domnul Dragnea, însoțit de domnul Ciolacu, au anunțat că își depun demisia să nu beneficieze de pensii speciale. În legislatura trecută PSD a apelat la aceeași șmecherie. Interpretarea legii este aceea că nu trebuie să ai un mandat plin ca să beneficiezi de pensie specială.

Eu nu înțeleg aceste comedii în campanie electorală. Să spui că nu vrei pensie specială când tu știi că beneficiezi de pensie specială. Este a doua oară când se apelează la această șmecherie. Ei își dau demisia ca să obțină în mod artificial simpatia unor oameni care nu sunt de acord cu pensiile speciale”, a declarat șeful Executivului.

Închide ×