Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Viorica Dancila, pensii

Premierul Viorica Dancilă a ţinut un discurs la Congresul Partidului Social Democrat. Într-o cuvântare pe care a ţinut-o in faţa colegilor, Dancilă a facut promisiuni pentru mai multe categorii sociale.

Una dintre acestea o reprezinta pensionarii. Viorica Dancila a declarat ca pensiile vor creste considerabil pana in 2020, atunci cand punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei.

Mai mult, ea a primis vouchere pentru reabilitarea locuintelor si a promis ca va investi in constructia de locuinte noi si de reabilitari ale bisericilor.

"Vom sustine constructia a 50.000 de locuinte pentru seniori. Vom acorda vouchere de 2.250 de euro pentru reabilitarea caselor. Vom atage 450 de milioane de euro pe care ii vom folosi. Vom renova 500 de biserici, finalizam 893 de lcuinte, peste 2.000 de kilometri de drumuri comunale. Pensia minima 640 de lei, punctul de pensie va ajunge la 1.100 de lei si de aici vom ajunge la pensie minima de 775 de lei, iar punctul de pensie la 1.775 lei in 2020, adica dublu fata de momentul preluarii guvernarii.", a declarat Dancila.

Sursă: www.stirilekanald.ro