News

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Marcel Ciolacu, anunț oficial și despre creșterea taxelor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit luni că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre schemele de compensare pentru pensii şi salarii.
16.05.2022 | 11:30
Ce se intampla cu pensiile si salariile Marcel Ciolacu anunt oficial si despre cresterea taxelor
Marcel Ciolacu are vești bune despre pensii și salarii. Foto: facebook.com/CiolacuMarcel
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a subliniat că în prezent există mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia. Ele vor fi prezentate până la 1 iunie. Mai departe redăm principalele declarații lansate de liderul social-democraților la sediul PSD.

Pachet special pregătit pentru pensii și salarii

Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri”, a spus președintele PSD, care s-a referit mai departe la schemele de compensare pentru pensii şi salarii.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ciolacu a precizat că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect. Politicianul a spus că pentru pensii și salarii există ”un pachet, Sprijin pentru România în implementare”. În plus, el a adăugat că în coaliția de guvernare se caută ”noi măsuri în perioada următoare”.

Când a venit vorba despre majorarea taxelor, Marcel Ciolacu a spus că există o reaşezare a impozitelor. Scopul acestei măsuri este realizarea unei colectări mai bune, dar fără a mări taxele.

ADVERTISEMENT

Ce se mai întâmplă cu inflația din România

În continuare, liderul PSD a completat că specialiștii Guvernului României analizează toate cifrele şi mai departe va fi anunțată decizia politică: ”Este nevoie să venim cu anumite măsuri.”

Jurnaliștii l-au întrebat pe Ciolacu și despre majorarea inflației, despre care a punctat că ”este influenţată în continuare de preţurile la energie, pentru că nu au reuşit toate companiile să închidă compensările”.

ADVERTISEMENT

E posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă. Este record ( de inflaţie, nr) în toată Europa. Gândiţi-vă dacă nu s-ar fi luat aceste măsujri unde s-ar fi ajuns.

Sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le luăm şi să le prezentăm până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şanse luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe noile măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Român la părarea că, cel puţin în privinţa preţurilor la energie. Ar fi trebuit să vină cu o reglementare, şi ar fi avut efecte imediate”, a mai spus Ciolacu.

ADVERTISEMENT