News

Ce se întâmplă cu preotul din Argeș care l-a înjurat pe Klaus Iohannis în timpul slujbei! I-a amenințat pe enoriași

30.03.2019 | 09:53

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a declanșat o anchetă în cazul preotului care l-a înjurat pe președintele Klaus Iohannis în timpul slujbei și i-a amenințat pe credincioși. În plus, acesta nu mai are voie să mai oficieze slujbe până la finalizarea cercetărilor.

Preotul din Argeș care l-a înjurat pe Klaus Iohannis, anchetat

„Cu privire la informațiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dorește să menționeze următoarele: Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media”, a anunțat, pe Facebook,  Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

„Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești”, se mai spune în comunicat.

Klaus Iohannis a fost jignit.
Klaus Iohannis a fost jignit.

Părintele Ioasaf Boiciuc, „sub tratament medicamentos”

Potrivit Arhiepiscopiei, Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, „fiind uneori sensibil la neputințele omenești”. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului mai anunță că, după anchetă, vor fi luate măsurile pastorale și administrative care se impun.

În înregistrarea devenită virală, preotul îi amenință pe credincioși și îl jignește și pe președinte: „ Dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere. Că, oricum, vă aşteaptă iadul. LaCotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau peste bot şi vă scot dinţii. Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici. Cui nu îi convine, spuneţi-i lui Iohannis (…) Jucaţi-vă cu mine. Nu aveţi un preot de doamne-ajută, toţi sunt nişte nenorociţi, foarte rar câte unul găseşti de doamne-ajută. Nu vă place ce vă învăţ, nu mai veniţi aici, eu ştiu să slujesc şi singur”.