News

Ce se întâmplă cu prețul roșiilor. Prăpăd în târgul Pucheni, în urma unui control ANAF. Inspectorii au rămas fără cuvinte după ce au văzut

În cadrul unui control efectuat recent în celebra piață de legume Pucheni, situată în cartierul Rahova (București), inspectorii ANAF au descoperit că marfa se vindea ”la negru”, fără a se elibera sau cere bon fiscal.
05.07.2022 | 16:23
Ce se intampla cu pretul rosiilor Prapad in targul Pucheni in urma unui control ANAF Inspectorii au ramas fara cuvinte dupa ce au vazut
Comercializarea legumelor din târgul Pucheni nu respectă legislația fiscală, conform ANAF. Foto: facebook.com/targpuchenirahova
ADVERTISEMENT

Controlul de la piața Pucheni face parte din verificările începute de inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală la 1 iulie. Astfel, au fost vizate inclusiv depozite angro de legume din mai multe județe.

ANAF a blocat activitatea, iar legumele s-au stricat

Totuși, situația întâlnită la Pucheni i-a uimit pe inspectorii ANAF. Când au constatat cum se vând legumele la marginea Capitalei, ei au decis să blocheze activitățile comerciale din târg pentru trei zile.

ADVERTISEMENT

În acest context, multe legume s-au depreciat, dar cel mai mult au suferit comercianții care vindeau roșii. Astfel, prețul pentru un kilogram de roșii a coborât la 1,5 lei.

Fostul deputat al USR, Alin Prunean, a declarat că este curios să vadă dacă după măsura luată de ANAF, comercianții din zonă vor realiza că este mai bine să respecte legislația fiscală.

ADVERTISEMENT

Din informațiile pe care le-am primit de la aceștia, ultimul control se pare că a fost devastator pentru producători. Este inadmisibil că după atâta vreme noi nu gestionăm piața aceasta gri-neagră, efectiv.

Este de-a dreptul șocant să vină informații că în piața aceea totul se vinde la negru. Acolo a fost o blocare a producătorilor și accesului spre piață trei zile.

ADVERTISEMENT

Prețul pentru kilogramul de roșii a scăzut brusc

Evident că a scăzut prețul brusc și au rămas foarte multe produse nevândute, în condițiile în care știm că există o competiție  mare și că ne confruntăm cu importurile de legume și fructe. Mai venim noi si destabilizăm…

Evident ca acea piață gri sau neagră a luat o pauză de câteva zile și probabil revine din nou. Eu cred că lucrurile trebuie abordate cu mai multă responsabilitate. A demonstra aceste lucruri în forță, nu ajută… După o săptămână, două, vedem că ele revin”, a declarat pentru Alin Prunean pentru Puterea.

ADVERTISEMENT

Politicianul a mai adăugat că ANAF nu face altceva decât să pună în aplicare litera legii, astfel că niciun comerciant nu trebuie să fie supărat din cauza măsurilor luate de inspectori.

Prunean speră ca persoanele care vând legume în piața Pucheni să fie mai responsabile în urma ultimelor controale ale ANAF și să renunțe la practica vânzării fără bon fiscal.

Deputatul a mai precizat că multe fructe și legume importate sunt prezentate la raft sau în piețe drept produse care au fost cultivate în România

ADVERTISEMENT
Tags: