ADVERTISEMENT
News

Ce se întâmplă cu profesorii care au comorbidități! Anunț oficial făcut de Nelu Tătaru

Autor: Alexandru Năstase | 12.09.2020 | 12:26
Ce se întâmplă cu profesorii care au comorbidități! Anunț oficial făcut de Nelu Tătaru
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a avut un mesaj pentru profesori. Sursa foto - DANI AMARIEI / MEDIAFAXFOTO

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a anunțat ce se întâmplă cu profesorii care au comorbidități! Mai mult de atât, acesta a explicat că vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii, la începerea anului şcolar.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii a transmis că „în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”.

„Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acelea recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică.

ADVERTISEMENT

Ce le-a transmis Nelu Tătaru profesorilor cu comorbidități

Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online. Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă.

Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a afirmat Nelu Tătaru, atunci când a fost întrebat ce a fost decis cu privire la adeverinţele necesare pentru intrarea în colectivitate, la începutul anului şcolar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul sănătății a adăugat că avizul pentru intrarea în colectivitate va fi da la începutul fiecărui ciclu şi ar trebuie să existe la dosar.

În cazul în care el nu există, a fost prelungită perioada pentru depunere şi în următoarea săptămână, nu doar în primele trei zile de la începerea şcolii, pentru a nu se produce cozi şi blocaje la medicii de familie.

ADVERTISEMENT

„Există un aviz de intrare în colectivitate. Acel aviz de intrare în colectivitate se dă la începutul fiecărui ciclu şi ar trebui să existe la dosar, dacă acel dosar este depus.

Dacă nu există, atunci am lărgit acea perioadă să nu fie în primele trei zile, să fie şi în următoarea săptămână ca să nu se producă o aglomeraţie la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la şcoală pe motive medicale.

ADVERTISEMENT

Deci în acest moment trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online”, a mai spus Tătaru

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!