News

Ce se întâmplă cu renunțarea la masca de protecție în curtea școlii. Anunțul ministrului Cîmpeanu

17.05.2021 | 17:57
Ce se intampla cu renuntarea la masca de protectie in curtea scolii Anuntul ministrului Cimpeanu
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, ce se întâmplă cu renunțarea la masca de protecție în curtea școlii.

Potrivit oficialului Guvernului Cîțu, decizia finală privind renunţarea la purtarea măștii sanitare în curtea școlilor rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ.

ADVERTISEMENT

Condiţia anunțată de ministru este asigurarea unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor în unitățile de învățământ.

Sorin Cîmpeanu, anunț important privind renunțarea la masca de protecție în curtea școlii

De sâmbătă, 15 mai, au fost eliminate o serie de restricții după ce rata de incidenţă a infectărilor cu coronavirus a scăzut în toață tara. Astfel, purtatul măștii de protecție nu mai este obligatoriu în spaţiile deschise și au fost eliminate restricțiile de circulație noaptea.

ADVERTISEMENT

În consecință, și o bună parte dintre elevii din România se vor bucura de măsură, pentru că nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în pauze, în curtea şcolii.

Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut luni câteva precizări importante pentru elevi și conducătorii de școli despre acest subiect.

ADVERTISEMENT

Oficialul a anunțat că decizia privind renunţarea la purtarea măştii de protecţie sanitară în curtea şcolilor rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, condiţia fiind asigurarea unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor.

”În curtea şcolii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei şcoli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a explicat ministrul Educaţiei, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu a mai spus că, dacă şcoala poate asigura un program decalat, se renunţă la obligativitatea măştii în curtea şcolii, iar dacă nu se poate organiza acest orar, în aşa fel încât să evite aglomerările, nu se va renunţa la masca de protecţie.

Măsură specială în București privind masca de protecție în jurul școlilor

În cursul zilei de luni, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în Bucureşti s-a decis purtarea măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea unităţii de învăţământ.

”Se poate renunţa, conform HG, la obligativitatea purtării măştii de protecţie în curtea şcolilor cu condiţia evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o către toate şcolile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor.

La nivelul Municipiului Bucureşti s-a luat acea decizie de purtare a măştii într-un perimetru de 50 de metri faţă de şcoală, dar nu în curtea şcolii.

Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinţi atunci când îşi aduc sau când îşi iau copii de la şcoală”, a adăugat oficialul.

ADVERTISEMENT