News

Ce se întâmplă cu restaurantele şi mall-urile după 15 mai! Decizie fermă a autorităților

09.05.2020 | 16:49
Ce se intampla cu restaurantele si mallurile dupa 15 mai Decizie ferma a autoritatilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți explică ce se întâmplă cu restaurantele şi mall-urile după 15 mai, dată la care intră în vigoare măsurile de relaxare!  Concret, deși unele activități revin la normal, nu este cazul și celor două situații.

Ce se întâmplă cu restaurantele şi mall-urile după 15 mai!

Autoritățile au decis să păstreze suspendarea activității de servire şi consum al produselor în restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice.

ADVERTISEMENT

Vorbim aici și de spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul locațiilor.

Decizie fermă a autorităților

De asemenea, aceeași măsură a fost păstrată și pentru activitățile temporare în activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.

ADVERTISEMENT

În anumite situații sunt permise organizarea activităților de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice.

Există o condiție clară aici și anume să nu presupună rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, take-away, etc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, devine permisă vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici
asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului.

Activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului.

ADVERTISEMENT

Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mască, ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă.

ADVERTISEMENT