News

Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru cei peste 65 de ani după 15 mai. Raed Arafat: ”Trebuie să înțeleagă asta”

10.05.2020 | 20:46
Ce se intampla cu restrictiile de circulatie pentru cei peste 65 de ani dupa 15 mai Raed Arafat Trebuie sa inteleaga asta
Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru cei peste 65 de ani după 15 mai. Raed Arafat: ”Trebuie să înțeleagă asta”. Sursa FOTO: INQUAM Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru cei peste 65 de ani după 15 mai? Iată o întrebare la care Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit un răspuns așteptat de această categorie de persoane.

Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație pentru cei peste 65 de ani după 15 mai. Raed Arafat: ”Trebuie să înțeleagă asta”

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că restricțiile de circulație ale persoanelor din România aflate în categoria 65+ nu se vor mai menține după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Invitat la o emisiune de televiziune, doctorul Arafat, care conduce și Departamentul pentru Situații de Urgență, a fost întrebat dacă, după ridicarea stării de urgență, cei de peste 65 de ani vor mai avea doar anumite intervale în care pot ieși din case.

”Din ce știu, cel puțin din ce s-a discutat, nu (n.r. nu se vor păstra cele două intervale), și aici va fi o relaxare, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie relaxați. Familiile lor și ei trebuie să înțeleagă că asupra lor e un risc mai mare decât asupra altei părți a populației.

ADVERTISEMENT

Au copii, nepoți, care se joacă pe stradă, apoi merg acasă, îi sărută și apoi se trezesc infectați cu COVID-19”, a spus Raed Arafat la România TV.

Raed Arafat a mai avertizat populația să fie precaută după data de 15 mai, altfel numărul de infectări și cel al deceselor ar putea să explodeze.

ADVERTISEMENT

”Relaxarea înseamnă că populația va avea o situație care e în mâna ei. Sunt țări care au relaxat și au început să crească cazurile.

În Seul s-au închis unele unități. În Germania e o creștere. În Spania au declarat starea de urgență în unele zone. Ne confruntăm cu o boală care oricând poate să devină foarte agresivă.” a adăugat Șeful DSU pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Care este programul celor de peste 65 de ani în acest moment

Începând de pe 27 aprilie, persoanele de peste 65 de ani pot să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 – 11,00 şi 19,00 – 22,00. Asta după ce, inițial, programul era 11,00 – 13,00 în startul stării de urgență.

ADVERTISEMENT