News

Ce se întâmplă cu românii care au cont la BRD. Anunț oficial pentru clienți

Toți românii care au cont la BRD trebuie să știe de ultima informare venită din partea băncii. Sunt vizați toți clienții din țară.
22.05.2024 | 08:42
Ce se intampla cu romanii care au cont la BRD Anunt oficial pentru clienti
Ce se întâmplă cu românii care au cont la BRD. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Toți românii care au cont la BRD trebuie să știe ce se întâmplă cu banca. Un anunț oficial pentru clienți a venit. Se pare că BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare. Cum vor fi afectați cei care au credite?

Ce se întâmplă cu românii care au cont la BRD

O mulțime de români au cont deschis la BRD. De altfel banca este prezentă în România de o bună perioadă de timp. Ce nu știu poate mulți clienți este faptul că BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite.

ADVERTISEMENT

Cum vor fi afectați românii care au cont la BRD și ce se va întâmpla odată ce procesul va fi finalizat? Lucrurile sunt ceva mai complicate. Cert este că BRD Finance urmează să iasă din peisajul financiar după două decenii de activitate.

Menționăm faptul că BRD Finance este controlată în proporție de 49% de BRD-SocGen şi 51% de SG Financial Services Holding. Banca a apărut în România în luna aprilie 2004. Iar în tot acest timp și-a desfășurat activitatea de creditare prin credite pentru achiziții de bunuri, credite auto, credite de nevoi personale, dar și carduri de credit.

ADVERTISEMENT

Iar pentru cei care nu știu, grupul BRD din România include, pe lângă banca BRD – Groupe Societe Generale SA şi BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA şi BRD Asset Management SAI SA.

BRD Finance, în proces de vânzare

Astfel, în momentul de față, BRD Finance se află în proces de vânzare a întregului portofoliu de credite. Procesul a început deja în urmă cu mai bine de o lună de zile. Deși conducerea vrea să înceteze activitatea, odată cu vânzarea, aceasta va continua.

ADVERTISEMENT

Nu este clar ce se va întâmpla cu toți românii care au cont la BRD. Pe de altă parte, având în vedere că vorbim totuși despre o vânzare, s-ar putea să nu existe probleme.

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA este în curs de vânzare a întregului său por­to­foliu de credite. Conducerea inten­ţio­nează să înceteze activitatea şi, din această pers­pectivă, a apreciat că principiul conti­nui­tă­ţii activităţii pentru întocmirea situaţiilor sale financiare nu este adecvat.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, la data de 31 martie 2024 situaţiile financiare ale BRD Finance IFN SA au fost întocmite în con­formitate cu IFRS, dar nu mai sunt întoc­mite pe baza principiului continuităţii acti­vi­tăţii. Pe această bază a fost inclusă entitatea în situa­ţiile financiare consolidate ale gru­pului“, se menţionează în docu-mentele BRD, conform Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
O escrocherie lasă mulți turiști fără bani. Nu vă lăsați păcăliți de acest...
O escrocherie lasă mulți turiști fără bani. Nu vă lăsați păcăliți de acest truc
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României