News

Ce se întâmplă cu sezonul estival. Comisarul european pe economie, veste bună în plină pandemie

13.05.2020 | 17:48
Ce se intampla cu sezonul estival Comisarul european pe economie veste buna in plina pandemie
ADVERTISEMENT

Tot mai multe țări au început să relaxeze măsurile impuse în timpul pandemiei de coronavirus, iar toată lumea așteaptă vești despre sezonul estival.

Ce se întâmplă cu sezonul estival

Conform Mediafax, care citează BBC, comisarul european pe economie, Paolo Gentiloni, a anunțat că europenii se vor bucura de sezonul estival, chiar dacă acesta va fi mai scurt și vor trebui să respecte o serie de reguli.

ADVERTISEMENT

”Mesajul nostru este că vom avea sezon estival vara aceasta, chiar dacă în unele cazuri va fi vorba despre adoptarea câtorva măsuri de securitate ori limitări”, a declarat Gentiloni.

Germania și Austria au sunt ultimele țări care au anunțat ridicarea restricțiilor privind călătoriile, dar încă discută pe seama măsurilor de protecție.

ADVERTISEMENT

Mai multe țări au anunțat că redeschid călătoriile

”Vrem ca viețile oamenilor să fie ușurate de această povară, să facem încă un pas către normalitate”, a spus cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Alte state europene iau în considerare crearea unor culoare de călătorie, iar Lituania, Letonia și Estonia au încheiat un acord privind libera circulație a cetățenilor lor dintr-o țară în alta.

ADVERTISEMENT

Premierul din Muntenegru, Dusko Markovic, anunță că țara sa nu a raportat niciun caz nou de coronavirus de patru zile, motiv pentru care promovează regiunea ca o destinație excelentă de vacanță.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, le-a făcut o promisiune cetățenilor, spunându-le că își vor putea petrece vacanța de vară și în afara locuințelor, că vor putea să meargă la plajă, la munte sau în alte oraşe din țară.

ADVERTISEMENT

Dacă totul merge bine, călătoriile fără restricții în Grecia vor fi permise de pe data de 25 mai, iar accesul în insule va fi gratuit pentru călătorii greci și străini începând cu data de 1 iunie. Însă, ministerul subliniază că vor exista măsuri stricte în ceea ce privește transportul în comun.

Conform unui anunț făcut de ministrul turismului din Bulgaria, plajele trebuie să fie pregătite să primească turişti de pe 1 iunie. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

ADVERTISEMENT