Simona Halep

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Roma! Cât de mult poate să coboare

16.05.2019 | 17:15
Ce se intampla cu Simona Halep in clasamentul WTA dupa eliminarea de la Roma Cat de mult poate sa coboare

Jucătoarea de tenis Simona Halep poate coborî destul de mult în clasamentul WTA după ce a fost eliminată în turul doi al turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Fostul lider mondial a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova, scor 6-2, 5-7, 3-6, și va pierde foarte multe puncte după ce anul trecut a jucat finală la competiția din capitala Italiei.

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Roma

După eșecul neașteptat de la Roma, Simona Halep poate înregistra o coborâre de două locuri în clasamentul WTA. Românca poate fi depășită de Kiki Bertens și de una dintre Petra Kvitova sau Karolina Pliskova. Pentru a trece de Halep, Bertens și Kvitova au nevoie să ajungă în finală, în timp ce Pliskova trebuie să câștige turneul. Însă, cele două cehoiace sunt pe aceeași parte de tablou și nu potajunge amândouă în ultimul act al competiției.

Astfel, în cel mai rău caz, Simona Halep va fi de luni pe locul 4 în clasamentul WTA. Pentru campioana noastră vor urma câteva zile de pauză înainte de a pleca spre Paris în încercarea de a-și păstra coroana cucerită anul trecut la Roland Garros. Această perioadă este binevenită pentru fostul lider mondial, deoarece a resimțit dureri musculare în meciul cu Vondrousova și a cerut intervenția fizioterapeutului. Antrenorul său, Daniel Dobre, i-a transmis într-un dintre pauze să nu forțeze, pentru că obiectivul principal îl reprezintă turneul de la Roland Garros.

Tags: