News

Ce se întâmplă cu sistemul de salarizare în 2021? Raluca Turcan: ”Nu vreau să creez aşteptări false”

05.03.2021 | 10:01
Ce se intampla cu sistemul de salarizare in 2021 Raluca Turcan Nu vreau sa creez asteptari false
Ce se întâmplă cu sistemul de salarizare în 2021? Raluca Turcan: ”Nu vreau să creez aşteptări false”
ADVERTISEMENT

Tot sistemul de salarizare este bătut în cuie în 2021 este anunțul făcut de Raluca Turcan. Ministrul Muncii a declarat că nu se așteaptă ca reforma să fie gata anul acesta.

În timpul vizitei la Casa Națională de Pensii din Suceava, Turcan a precizat că nu dorește să creeze așteptări false.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii spune că „proiectul acesta e un proiect foarte complex” și „când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni”.

Ce spune Raluca Turcan despre reforma sistemului de salarizare

„Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta, tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta.

ADVERTISEMENT

Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş. Trebuie să existe echitate între salariile în plată.

(…) Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (…) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate”, a precizat ministrul Raluca Turcan, potrivit Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Muncii a mai precizat că există salarizări diferitie ce reflectă inegalități uriașe, atât între județe cât și la nivel național.

„Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional.

ADVERTISEMENT

Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a precizat Raluca Turcan, în timpul vizitei la Suceava.

ADVERTISEMENT