Sport

Ce se întâmplă cu sportivii din Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice. Anunțul CIS

Sportivii din Rusia și Belarus nu pot participa la concursuri sub drapelul țării lor. Ce decizie a luat Comitetul Internațional Olimpic.
28.06.2024 | 06:30
Ce se intampla cu sportivii din Rusia si Belarus la Jocurile Olimpice Anuntul CIS
39 de sportivi din Rusia și Belarus pot participa la Olimpiadă. FOTO: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Paris încep în curând, iar Comitetul Internațional Olimpic a făcut primul anunț cu privire la sportivii din Rusia și Belarus care vor putea participa la Olimpiadă.

39 de sportivi din Rusia și Belarus pot participa la Olimpiadă

În urma războiului din Ucraina, sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși să participe la Jocurile Olimpice. Pe data de 15, CIO a publicat prima listă cu sportivii care au primit aprobarea de a concura sub drapel neutru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o listă de 39 de sportivi, 22 din Rusia și 17 din Belarus. Aceștia vor participa sub drapel neutru la următoarele probe: lupte, haltere, ciclism, și trambulină. Ei nu își vor putea reprezenta țara natală din cauza conflictului din Ucraina.

Șapte sportivi au refuzat să meargă la Paris sub steag neutru, ratând astfel Olimpiada din acest an. În plus, 18 dintre cei care au primit acceptul și-au confirmat prezența și vor merge în Franța în luna iulie pentru a concura pentru medalii.

ADVERTISEMENT

Vedetele din tenis au primit invitație la Jocurile Olimpice

La probele de tenis, mai mulți sportivi din țările implicate în conflict cu Ucraina au primit invitații. Printre aceștia se numără Daniil Medvedev și Andrei Rublev la masculin, și Arina Sabalenka (locul 3 WTA), Victoria Azarenka (locul 16), Daria Kasatkina (locul 14), și Liudmila Samsonova (locul 15) la feminin.

Pe lângă calificările normale pentru Olimpiadă, sportivii din Rusia și Belarus au trecut și printr-o verificare minutioasă înainte de a primi aprobarea pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2024.

ADVERTISEMENT

Federațiile internaționale au efectuat verificări detaliate pentru a se asigura că niciun posibil participant nu a sprijinit activ ofensiva rusă în spațiul ucrainean. CIO nu a făcut încă niciun anunț pe această temă.

Federația Internațională de Atletism a interzis participarea tuturor sportivilor din Rusia și Belarus la toate competițiile, în timp ce la natatie, este greu de crezut că aceștia vor putea participa, întrucât federația a permis participarea lor extrem de târziu.

ADVERTISEMENT

În următoarele zile este foarte probabil ca lista finală să fie definitivată. În mod obișnuit, mai mulți sportivi din cele două țări vor avea oportunitatea de a evolua la Olimpiadă. Rămâne de văzut câți dintre ei vor accepta propunerea de a participa sub drapel neutru.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși