News

Ce se întâmplă cu starea de alertă! Anunţ de ultimă oră al premierului Ludovic Orban

10.08.2020 | 13:09
Ce se intampla cu starea de alerta Anunt de ultima ora al premierului Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Starea de alertă poate continua, a declarat Ludovic Orban. Premierul  a spus  că Guvernul va prelungi  ”probabil” cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României.

Starea de alertă aflată în vigoare ar urma să expire la finalul acestei săptămâni. Decizia de prelungire va fi luată în zilele următoare. Ar fi a treia oară când este prelungită starea de alertă.

ADVERTISEMENT

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat premierul.

Se prelungește starea de alertă. Nu vor fi alte restricții

Ludovic Orban a precizat că Executivul nu are în de gând să impună noi restricții.

„Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care sunt multe sectoare ale economiei afectate, există multă presiue pentru deschiderea anumitor activități afectate de aceste restricții impuse inițial.

Orban a declarat că sunt mai multe solicitări pentru relaxarea unor măsuri, însă acestea sunt pentru moment doar în stare de analiză.

ADVERTISEMENT

„Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul.

Starea de alertă a fost introdusă în România în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Apoi, pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării.

ADVERTISEMENT

Măsurile vin pe fondul unui număr mare de cazuri. Romănia continuă să se confrunte cu o criză. Dintre țările din Europa, doar Rusia și Spania au mai multe cazuri pe zi în ultimele săptămăni. Asta în condițiile în care aceste țări au o populație mult mai mare.

ADVERTISEMENT