News

Ce se întâmplă cu starea de alertă după alegeri. Anunțul premierului Ciucă

10.12.2020 | 14:53
Ce se întâmplă cu starea de alertă după alegeri. Anunțul premierului Ciucă
Ministrul Ciucă, despre prelungirea stării de alertă
ADVERTISEMENT

Premierul interimar Nicolae Ciucă a dezvăluit că starea de alertă va fi prelungită în cel mai scurt timp, în condițiile în care pandemia din România rămâne o mare problemă.

Cu sărbătorile de iarnă la ușă, Guvernul Ciucă va prelungi starea de alertă, cu tot ce implică aceasta, astfel că românii nu ar trebui să-și facă prea multe planuri de Crăciun sau Revelion.

ADVERTISEMENT

Ciucă a dezvăluit că nu ține neapărat să fie premier, însă și-ar dori să „servească” țara acolo unde este dorit, cel mai probabil în funcția de ministru al Apărării.

Starea de alertă, prelungită și după alegerile parlamentare

„Există o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Eu îmi doresc să îmi fac treaba în continuare. Sperăm ca pe baza procedurilor deja stabilitate.

ADVERTISEMENT

În această după amiază va avea loc ședința pentru situații de urgență, e o analiză la nivelul comitetului de specialitate care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel Guvernamental.

Ce vă pot spune că guvernul interimar pe care-l conduc nu poate lua decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim, vom adopta HG prin care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii”, a explicat Ciuca.

Restricții fără precedent în Europa

Majoritatea țărilor din UE nu vor să mai riște nimic, astfel că în această iarnă sărbătorile vor fi un lux pe care nu multă lume și-l va permite. Inclusiv Italia, Austria sau Germania se gândesc să închidă stațiunile de ski montan, cu toate că ar duce la pierderi de zeci de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, experții consideră că sezonul se ski este cel care a dus la răspândirea fără precedent în Europa a Covid-19 anul trecut, în special stațiunile montane din Austria.

„Lăcomia a avut prioritate în faţa responsabilităţii pentru sănătatea comunităţii şi a oaspeţilor”, au punctat jurnaliștii austrieci în luna martie, când analizau motivele pentru care Covid-19 a fost scăpat de sub control în Europa.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri