ADVERTISEMENT
News

Ce se întâmplă cu starea de alertă? Nelu Tătaru a făcut anunțul

Autor: Robert Cristea | 10.09.2020 | 14:15
Ce se întâmplă cu starea de alertă? Nelu Tătaru a făcut anunțul
Ce se întâmplă cu starea de alertă? Nelu Tătaru a făcut anunțul Sursa foto: hepta.ro

Nelu Tătaru a anunţat, astăzi, la Piteşti, ce se va întâmpla mai departe cu starea de alertă. Este un subiect care a provocat mult stres pentru populație încă de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Conform lui Nelu Tătaru, propunerea Ministerului Sănătăţii este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună. Ea ar urma să expire peste câteva zile, la o lună după ce a fost prelungită de Guvern printr-o hotârâre, în şedinţa din 16 august.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat Nelu Tătaru, astăzi, la Piteşti.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Ministrul Sănătății a vorbit recent despre situația gravă din România. De asemenea, el a amintit că gripa spaniolă a avut patru valuri.

”Haideți să terminăm valul unu. În general, orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an și jumătate spre doi. Dacă ne amintim de gripa spaniolă, au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul.

ADVERTISEMENT

Totuși vorbim de 100 de ani distanță și cred că am evoluat noi ca omenire și ca activitate medicală.”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi24.

Nelu Tătaru a precizat că lucrurile vor fi și mai complicate în perioada de iarnă când apare și gripa normală.

ADVERTISEMENT

„Gripa sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri.

Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a adăugat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!