Fotbal intern

Ce se întâmplă cu Stephane Acka, fundașul care a pierdut locul de titular la Universitatea Craiova. Exclusiv

23.02.2021 | 19:53
Ce se intampla cu Stephane Acka fundasul care a pierdut locul de titular la Universitatea Craiova Exclusiv
ADVERTISEMENT

Stephane Acka nu a mai apărut pe foaia de joc la meciurile echipei sale, Universitatea Craiova, iar mulți se întreabă dacă fotbalistul mai este la Craiova. Conform informațiilor FANATIK, Acka se confruntă cu mai multe probleme medicale după ce s-a accidentat la un antrenament, iar Ouzounidis i-ar putea da o șansă în viitor, însă concurența nu este deloc de neglijat.

Compartimentul defensiv al Științei s-a îmbunătățit considerabil în acest sezon. Cu un joc de tip „catenaccio”, Universitatea nu a primit gol de cinci meciuri.

ADVERTISEMENT

Oltenii au în față o „dublă” cu Chindia, campionat și Cupă, iar jocurile se anunță destul de dificile. Emil Săndoi, fostul mare jucător și antrenor al echipei din Bănie, le-a pus gând rău „alb-albaștrilor”.

Ce se mai întâmplă cu Stephane Acka? A rămas la Universitatea Craiova, dar este accidentat

Stephane Acka și-a pierdut locul în echipa Universității Craiova și nu îi va fi ușor să-l recupereze. Fundașul ivorian a jucat doar în patru meciuri de Liga 1, iar în toate aceste jocuri a fost titular: 1-0 cu Dinamo (d), 0-1 cu Academica Clinceni (a), 1-0 cu Hermannstadt (d) și 0-1 cu Chindia (a).  De asemenea, a mai evoluat 90 de minute în meciul din primul tur preliminar al Europa League cu Lokomotiv Tbilisi.

ADVERTISEMENT

De pe 6 noiembrie  2020 nu a mai îmbrăcat Acka echipamentul de joc și a fost rezervă ultima dată pe 23 ianuarie, atunci când „leii din Bănie” au remizat, scor 1-1, cu Viitorul. De atunci, jucătorul de 30 de ani nu a mai fost trecut pe foaia de joc. FANATIK a aflat că Stephane Acka se confruntă și cu anumite probleme medicale în ultima vreme, accidentându-se la un antrenament.

Jucătorul ar putea să primească o șansă din partea lui Marinos Ouzounidis, dar concurența în planul central al defensivei este mare. Marius Constantin și Mihai Bălașa sunt titularii de bază, dar și Paul Papp a făcut o treabă bună atunci când s-a apelat la serviciile sale. În ultima etapă, Papp a fost titular, deoarece Mihai Bălașa a fost menajat de tehnicianul grec.

ADVERTISEMENT

Nemulțumit de statutul său, Stephane Acka a vrut să plece din Bănie: „A existat interes”

Stephane Acka nu s-a împăcat cu ideea că nu este folosit și a vrut să plece de la Universitatea Craiova. Agentul său a confirmat faptul că a existat interes din partea mai multor cluburi pentru transferul experimentatului fundaș:

„Credem că e benefic, pentru ambele părţi, să găsim o soluţie în cazul jucătorului. Politica actuală a clubului, în privinţa fotbalistului e de neînţeles. E al doilea cel mai valoros fundaş central din lot, dar practic e tratat ca un jucător tânăr. Din moment ce joacă acolo de cinci ani, are o relaţie bună cu preşedintele, şi din moment ce vorbeşte fluent limba română, fotbalistul nu se aştepta să fie tratat în acest mod de club. Credem că Acka s-ar potrivi în MLS sau în Turcia. Există şi interes din aceste ligi, dar, din păcate, clubul (emite pretenţii nerealiste în privinţa jucătorului,” a fost declarația impresarului său, Christopher Abdul, pentru TelekomSport.

ADVERTISEMENT

Stephane Acka are un contract care expiră în vara anului 2022, însă ar putea să o părăsească pe Universitatea Craiova mult mai devreme.

  • 550.000 de euro este cota de piață a lui Stephane Acka, conform site-urilor de specialitate
  • 123 de jocuri are fundașul ivorian în tricoul Universității Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova : 2,32  este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT