News

Ce se întâmplă cu taxa auto! Decizie de ultim moment a Guvernului

Autor: Alexandru Năstase | 21.08.2019 | 18:25
Guvernul vrea să restituie banii încasați pentru taxa auto. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune ce se întâmplă cu taxa auto! Guvernul a aprobat la propunerea Ministerului Mediului, o nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli (BVC) al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în scopul asigurării sumelor necesare pentru demararea unor programe noi, precum și pentru restituirea taxei auto. Recrificarea aduce și fonduri pentru noi programe (reciclare, termoficare, Rabla Plus etc.)

Ce se întâmplă cu taxa auto!

Astfel, conform celor de la Ministerul Mediului au fost alocate fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare de 135 milioane lei. “Românii care au plătit aceste taxe nu au nicio vină că ele nu au fost făcute cum trebuie de la bun început.

Chiar dacă nu am participat la elaborarea niciuneia dintre variante, sunt hotărâtă ca toți cei vizați să-și primească banii înapoi, până la ultimul leu”, a explicat viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu. Mai mult de atât, a fost suplimentat și bugetul alocat Programului RABLA Plus pentru persoanele juridice, cu suma de 20 milioane lei. “Este, de departe, cel mai bun an pentru acest program!

Ce se întâmplă cu taxa auto! Taxa auto
Guvernul a făcut o nouă rectificare bugetară. Sursa foto – facebook

Decizie de ultim moment a Guvernului

Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că același lucru s-a întâmplat și în cazul persoanelor juridice. Mă bucur sincer că politica noastră de stimulare a eco-mobilității dă rezultate”, a precizat ministrul Mediului, Grațiela Vasilescu.

Vă readucem aminte că Guvernul a promis că toată lumea care a plătit taxa auto își va primi banii înapoi până la sfârșitul acestui an. Inițial a fost lansată ideea că banii vor fi restituțiți până în luna mai, dar lipsa fondurilor a făcut ca termenul să fie prelungit.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!