Ce se întâmplă cu taxele în 2021. Anunțul lui Florin Cîțu

Cerasela Stafie   
în HotNews
30/11/2020, 17:35
Ce se întâmplă cu taxele în 2021. Anunțul lui Florin Cîțu
Ce se întâmplă cu taxele în 2021. Anunțul lui Florin Cîțu Sursa foto: Inquam Photos - Cornel Putan

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a dat asigurări conform cărora nu vor fi introduse noi taxe anul acesta sau în cel următor, iar cele existente nu se vor mări.

Reprezentantul Guvernului a făcut aceste precizări în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Timișoara. Acesta a mai menționat că programul de guvernare al partidului din care face parte se bazează pe investiții și dezvoltare.

Deasemenea, senatorul PNL a spus că unii din cei 320.000 de clienți ai băncilor care și-au amânat ratele au început să și le plătească în continuare.

Florin Cîțu asigură că taxele nu vor crește

Florin Cîțu a explicat și ce a reușit să facă până acum: „PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. Cea mai mare dovadă că nu introducem taxe este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de sociaşişti.

Am eliminat supraacciza la carburant, preţul la combustibil a scăzut imediat şi sunt oameni  din Parlamentul României care ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru că  erau peste tot şi puneau pariu că nu se va întâmpla aşa ceva, am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcate.

Am oprit naţionalizarea pilonului 2 de pensii şi am eliminat acea Ordonanţă 14, o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi din economie. Am eliminat toate acestea si am reuşit ca, într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate, să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, a spus ministrul la conferința de presă de la sediul PNL Timiş, distribută în direct pe pagina acestuia de Facebook.

Senatorul a continuat prin a da asigurări că taxele nu vor crește, dar a spus și care sunt obiectivele pentru anul următor. „Este foarte important, nu introducem taxe, nu le creştem pe cele care le avem, din contră, eliminăm taxe.

Bugetul, pe partea de venituri, estimăm că vom avea în primă lectură sau vom aproba şi oronanta care va fundamenta introducerea facturii electronice din România care va elimina evaziunea.

Italia este ţara care a avut succes. Celelalte sisteme nu neapărat aduc bani la buget, dar fac mai simplă relaţia ANAF cu contribuabilul. Vrem să reducem cozile şi să introducem plata cu clickul.  Pentru anul viitor sunt 3 obiective mari la constructia bugetului: sănătatea, investiţiile şi independenţa financiară a României”, a adăugat acesta.

Închide ×