Sport

Ce se întâmplă cu Thomas Tuchel după ce a câștigat Liga Campionilor cu Chelsea! Anunțul englezilor

Dat afară de PSG în decembrie 2020, Thomas Tuchel a câștigat Liga Campionilor cu Chelsea, la mai puțin de o jumătate de an. Roman Abramovic îi pregătește un nou contract.
31.05.2021 | 11:23
Ce se intampla cu Thomas Tuchel dupa ce a castigat Liga Campionilor cu Chelsea Anuntul englezilor
ADVERTISEMENT

Antrenorul german și patronul lui Chelsea s-au întâlnit prima oară la finalul partidei cu Manchester City din ultimul act al Ligii Campionilor, câștigat de londonezi cu 1-0.

Oligarhul rus a fost în culmea fericirii după al doilea triumf din istorie în cea mai importantă competiție continentală intercluburi, iar presa din Regat anunță că în perioada următoare Tuchel va primi un nou contract.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Anglia scriu despre ”începutul unei dinastii”

În vârstă de 47 de ani, Thomas Tuchel are deja în palmares nu mai puțin de opt trofee. Ultimul, cel din Liga Campionilor, este și cel mai important al carierei.

Jurnaliștii de la The Sun scriu că neamțul l-a convins pe finanțatorul Roman Abramovic că este pregătit să o ducă pe Chelsea pe cele mai înalte culmi ale succesului.

ADVERTISEMENT

”Transformarea rapidă a echipei, dintr-o formație de mijlocul clasamentului în câștigătoarea Ligii Campionilor, l-a extaziat pe Roman Abramovich”, a titrat sursa citată.

Contractul lui Thomas Tuchel cu Chelsea expiră în vara anului viitor, dar presa din Regat anunță că neamțului i se va oferi un nou angajament pe o durată de cinci sezoane.

ADVERTISEMENT

De când a fost instalat pe banca lui Chelsea, Thomas Tuchel și-a condus echipa spre 20 de victorii în 31 de partide în toate competițiile.

Thomas Tuchel, mesaj către conducătorii lui Chelsea

Antrenorul german a mărturisit că nu cunoaște toate detaliile contractului pe care l-a semnat la sfârșitul lunii ianuarie cu gruparea lui Roman Abramovic.

ADVERTISEMENT

”Dacă vrem să construim un proiect foarte puternic, eu sunt aici. Cred că am o clauză care spune că mi se va prelungi contractul dacă reușesc să câștig campionatul sau Liga Campionilor.

Nu sunt sută la sută sigur, voi verifica. Nu am niciun dubiu, vreau să rămân!  Sunt foarte fericit că sunt aici, e un start fantastic și mă gândesc deja la următorul nivel”, a declarat Tuchel, în presa din Anglia.

Thomas Tuchel și-a început cariera de antrenor la Augsburg, unde a coordonat grupele de juniori ale clubului. La startul sezonului 2007/2008 a fost promovat ca antrenor principal la Augsburg II, iar un an mai târziu semna cu Mainz.

Le-a mai pregătit pe Borussia Dormund, cu care a câștigat o Cupă a Germaniei, și pe PSG alături de care a câștigat două titluri, Cupa Franţei și Cupa Ligii, dar și Supercupa Franței de două ori.

ADVERTISEMENT