Life

Ce se întâmplă cu toţi abonaţii Netflix din România. Reprezentanţii platformei au explicat cum vor bloca partajarea parolelor

Ce se întâmplă cu toţi abonaţii Netflix din România. Reprezentanţii platformei au explicat cum vor bloca partajarea conturilor și parolelor.
06.02.2023 | 13:26
Ce se intampla cu toti abonatii Netflix din Romania Reprezentantii platformei au explicat cum vor bloca partajarea parolelor
Ce schimbări pregătește Netflix. Sursa foto: Forbes
ADVERTISEMENT

Netflix va veni în curând cu noi modificări în ceea ce privește utilizarea conturilor. Reprezentanții platformei online plănuiesc să blocheze partajarea acestora și a parolelor.

Netflix pregătește noi modificări. Cum vrea să împiedice folosirea unui cont de către mai multe persoane

Odată cu noul demers al Netflix, milioane de abonați nu vor mai avea permisiunea de a accesa un singur, pentru vizionarea filmelor, din mai multe locuințe, ci doar din una.

ADVERTISEMENT

Compania va încerca și să-i urmărească pe cei care vor încerca să încalce regula, iar mai apoi să le anuleze conectarea, folosindu-se de: adresa IP, ID-ul dispozitivului și activitatea locației.

Potrivit spotmedia, procedura se aplică și în cazul abonaților care vor sta mai mult timp plecați de acasă, fiind într-o vacanță. Așadar, persoanele care vor dori să se uite pe Neflix din afara locuinței abonatului vor trebui la rândul lor să achite o taxă. Totodată, și titularul contului poate să plătească o sumă în plus, pentru restul utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

”Pe măsură ce lansăm partajarea plătită, membrii din multe țări vor avea opțiunea de a plăti suplimentar dacă doresc să împartă Netflix cu persoane cu care nu locuiesc”, au comunicat angajații Netflix.

În prezent, Netflix permite ca patru indivizi să folosească același cont. De altfel, în diferite țări se fac testări, iar utilizatorii din afara locuinței au primit următorul mesaj:

ADVERTISEMENT

”Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”, este mesajul pe care l-au afișat cei de la Netflix.

”Testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”, a fost răspunsul unui reprezentant al Netflix, pentru BBC.

ADVERTISEMENT

De ce vrea Netflix să blocheze conturile din afara locuinței titularului contului

Netflix și-a justificat noul plan. Totul are legătură cu faptul că i se subminează capacitatea de a investi pe termen lung, pentru îmbunătățirea serviciului.

Peste 200 de milioane de abonați ar avea permisiunea de a folosi Netflix, la nivel global, iar în peste 100 de gospodării s-ar partaja parolele.

ADVERTISEMENT
Tags: