News

Ce se întâmplă cu vaccinarea anti-Covid a copiilor sub 16 ani. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

18.12.2020 | 17:18
Ce se intampla cu vaccinarea antiCovid a copiilor sub 16 ani Anuntul medicului Valeriu Gheorghita
ADVERTISEMENT

Copiii sub 16 nu vor fi vaccinați anti-Covid, conform unui anunț oficial făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei naționale de vaccinare.

În condițiile în care nu există date că ar fi necesară vaccinarea copiilor, Gheorghiță a anunțat că aceștia vor fi săriți din schema de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Așadar, persoanele care vor fi vaccinate în special sunt cele din grupele de risc ridicat, dar și cei din prima linie în lupta cu SARS-CoV-2, precum medicii.

Copiii sub 16 ani nu vor fi vaccinați anti-Covid

Persoanelor sub 16 ani, pentru moment, nu există o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a explicat Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

Între timp a fost anunțat că primele doze de vaccin vor ajunge în România în perioada 26 decembrie – 1 ianuarie, fiind vorba de 10.000 de doze care să ajute la vaccinarea a 5000 de oameni. Mai apoi, în luna ianuarie, vor ajunge în țara noastră 600.000 de doze, din totalul de 10 milioane promise.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare la nivel național.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic american Anthony Fauci a anunțat în urmă cu două zile că vaccinarea nu va pune capăt pandemiei peste noapte, fără ca oamenii să respecte în continuare măsurile de protecție.

În condițiile în care Pfizer „garantează” o imunitate de 6 luni după vaccinare, iar imunitatea de turmă poate fi atinsă doar când 70% din populația României va fi vaccinată, vaccinul nu poate pune stop pandemiei ca prin minune.

ADVERTISEMENT

Din contră, la un ritm de vaccinare al oamenilor de 300.000 pe lună, în 12 luni ar fi vaccinați 3.6 milioane, un număr extrem de mic raportat la populația României. Mai mult, va fi nevoie de timp ca specialiștii să tragă cu adevărat concluzia că vaccinul oferă imunitate timp de minimum 6 luni.

ADVERTISEMENT