News

Ce se întâmplă cu vaccinarea anti-Covid în România. Anunțul lui Raed Arafat

02.01.2021 | 09:38
Ce se intampla cu vaccinarea antiCovid in Romania Anuntul lui Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare anti-Covid din România, începută oficial pe 27 decembrie 2020, are șanse mari să se intensifice. Raed Arafat, șeful DSU, anunță importul de doze și de la alte companii.

În prezent, România utilizează doar serul produs de Pfizer/BioNTech în campania de imunizare contra SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că România va primi doze de vaccin anti-Covid și de la alte companii, pe lângă Pfizer. Acesta consideră ca vaccinarea este un semn bun și un pas important într-o viitoare victorie cu pandemia.

Raed Arafat, anunț privind campania de vaccinare anti-Covid

În prima zi a noului an, șeful DSU, Raed Arafat, vine cu vești bune pentru sistemul medical și pentru populație și anunță că țara noastră va primi din ce în ce mai multe doze de vaccin anti-Covid, iar celor de la Pfizer li se vor adăuga seruri de la alte companii.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță vor ajunge și alte vaccinuri. Pe lângă cel de la Pfizer, sunt și altele care se autorizează și Comisia Europeană are contracte cu aceste firme pe anumite cantități.

Urmează să vină și alte cantități din partea altor companii”, a declarat Raed Arafat pentru postul de știri Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Medicul Arafat este optimist după startul campaniei de vaccinare și spune că imunizarea celor din prima linie este un început bun în lupta cu criza sanitară.

”Semn bun este că au fost vaccinați colegi din prima linie, care au dorit să facă acest lucru. Un semn bun este începutul în care vedem lumina de la capătul tunelului, dar mai e mult până acolo. Trebuie să respectăm regulile până vom ajunge să avem un segment important vaccinat”, a mai spus șeful DSU.

ADVERTISEMENT

Peste 11.600 de cadre medicale, vaccinate de la startul campaniei în România

În ultimele 24 de ore, 1.367 de cadre medicale au fost vaccinate în România împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech, ceea ce duce numărul total al persoanelor vaccinate la 11.656, a informat vineri Comitetul național de coordonare a vaccinării (CNCAV).

De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 26 de reacții adverse comune și minore, niciuna raportată în ultimele 24 de ore.

”Comitetul naţional pentru vaccinare precizează în raportarea de vineri că, „potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 1.367

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 11.656

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 0 reacții comune și minore, dintre care:

– 0 reacții de tip local

– 0 reacții generale

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 26 reacții comune și minore, dintre care:

– 4 reacții locale cu durere la locul injectării

– 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticar”, anunță site-ul oficial.

ADVERTISEMENT