News

Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Sorin Cîmpeanu anunță când va demara imunizarea

22.02.2021 | 16:12
Ce se intampla cu vaccinarea profesorilor Sorin Cimpeanu anunta cand va demara imunizarea
ADVERTISEMENT

Vaccinarea profesorilor este unul dintre subiectele delicate în această perioadă. Sorin Cîmpeanu anunță când va demara imunizarea angajaților din sistemul de învățămât.

Ministrul Sănătății a explicat că aproximativ 60.000 de angajați sunt dispuși să se vaccineze în centre cu echipe mobile, începând de săptămâna viitoare. Acesta a menționat și că peste 40.000 au făcut-o deja.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar se vaccinează cu prioritate în respectivele centre mobile. În total, numărul oamenilor care s-au declarat de acord cu administrarea serului anti-Covid-19 depășeste 200.000.

Ce se întâmplă cu vaccinarea profesorilor. Sorin Cîmpeanu anunță când va demara imunizarea

„În cursul acestei dupa-amieze se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru angajații din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane – angajați din învățământ – care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru cu echipe mobile”, a spus, luni, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

„Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 – personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile”.

„Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a declarat ministrul educației, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sorin Cîmpeanu a explicat cum și când o să se realizeze vaccinarea angajaților din învățământ, cu ajutorul echipelor mobile. Potrivit acestuia, programul ar putea să demareze chiar din această săptămână: „din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreună cu CNACV, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV. Ministerul Educatiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”.

„Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani)”, a scris ministrul.

ADVERTISEMENT

„Operațiunea va dura cca. o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT