News

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2024. Numărul beneficiarilor ar urma să scadă semnificativ

Bugetarii care vor fi tăiați de pe lista beneficiarilor. Veste bună pentru cei care vor primi în continuare voucherele de vacanță.
21.09.2023 | 07:52
Ce se intampla cu voucherele de vacanta din 2024 Numarul beneficiarilor ar urma sa scada semnificativ
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2024. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță. Situația se va schimba din 2024, potrivit proiectului de lege care se află în dezbatere. Vizați sunt anumiți beneficiari. Ei vor fi tăiați de pe lista celor care primesc tichetele.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță din 2024

Prin urmare, numărul beneficiarilor ar urma să scadă semnificativ în următorii ani. Însă, bugetarii care vor continua să se bucure de voucherele de vacanță primesc o veste bună: valoarea acestora va fi mai mare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, de la 1 ianuarie 2024 până la 31 decembrie 2026, salariații de la stat vor primi tichete de vacanță în valoare de 1.600 de lei, nu de 1.450 de lei, așa cum este în prezent. Totodată, militarii și agenții de poliție vor putea deconta serviciile turistice în același plafon.

Pe de altă parte, numărul beneficiarilor va fi mai mic începând cu luna ianuarie. Proiectul prevede că voucherele vor fi acordate doar bugetarilor cu salarii nete de până la 8.000 de lei, notează avocat.net.

ADVERTISEMENT

De anul viitor, persoanele care câștigă salarii de încadrare de peste 8.000 de lei nu vor mai beneficia de vouchere de vacanță, așa cum se întâmplă la ora actuală. Pentru a se aplica, proiectul de lege trebuie adoptat în Parlament și promulgat de președintele Iohannis.

Marcel Boloș: „Trebuie o anumită chibzuinţă în folosirea banilor”

Modificările privind modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță au fost menționate de liderii coaliției de guvernare încă din această vară. Ele fac parte din planul pe care Guvernul îl va aplica pentru acoperirea deficitului bugetar.

ADVERTISEMENT

„Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului. Deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate. Și să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte.

Pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici. Trebuie o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, spunea ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT

Noua măsura propusă de Guvern pare să contrazică un alt proiect de lege adoptat tacit de Senat în luna iunie a acestui an. Acesta prevede ca și salariații de la privat să primească vouchere de vacanță în următorii ani.

ADVERTISEMENT
Tags: