News

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021. Guvernul, anunț important pentru români

11.11.2020 | 12:00
Ce se intampla cu voucherele de vacanta in 2021 Guvernul anunt important pentru romani
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă complicată pentru economie, dată fiind pandemia de coronavirus, cetățenii se întreabă ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021.

În această privință, guvernanții vin cu o veste bună pentru români și anunță că aceste vouchere se vor acorda în continuare, în ciuda zvonurilor apărute în spațiul public.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile dau asigurări că Executivul pregăteşte şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industriei HoReCa.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021

Guvernul condus de Ludovic Orban are în plan să mențină voucherele de vacanţă, a declarat Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României, menţionând că informaţiile care au apărut în spaţiul public, potrivit cărora s-ar dori renunţarea la acestea, sunt ”fake news”.

ADVERTISEMENT

”Am avut şi sectoare economice pe care nu am putut să le ajutăm atât de mult pe cât am fi vrut să le ajutăm, în zona HoReCa în special.

Am prelungit voucherele de vacanţă. Menţinem voucherele de vacanţă. Este un ‘fake news’ aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine. Nu este adevărat!”, a afirmat consilierul pe probleme economice al premierului, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță, prelungită

Un proiect de Ordonanță de Urgență al Ministerul Economiei arată că perioada de valabilitate a voucherelor emise în perioada martie – decembrie 2019 se va prelungi până la 31 decembrie 2021, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, iar voucherele emise în anii 2020 şi 2021 vor fi valabile doi ani de la data emiterii.

”Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada martie 2019-decembrie 2019, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 31 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Prin derogare de la prevederile alin. (4) al art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă, emise în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021, este de doi ani de la data emiterii”, arată proiectul de act normativ, conform News.ro.

Sursa amintită mai notează că pe perioada anului 2021, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic pentru a preveni răspândirea virusului SARs-COV-2, iar perioada de valabilitate a acestora va fi de 24 de luni de la data emiterii.

Ajutor pentru HoReCa din partea Guvernului

Tănase Stamule a mai dezvăluit că Executivul pregăteşte şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industria HoReCa.

”Avem această schemă de granturi şi de ajutor de investiţie de la Ministerul Economiei de 1,5 miliarde de euro, adică 7 miliarde lei care intră în economie din fonduri europene.

Pregătim şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat pentru industria HoReCa, tocmai pe bugetul de anul viitor. Acest sector va mai fi încă o perioadă afectat din motive de pandemie”, a susţinut consilierul premierului.

ADVERTISEMENT
Tags: