Life

Ce se întâmplă dacă bați un cui ruginit în pomii fructiferi. Trucul minune pe care trebuie să îl știe gospodarii

12.05.2021 | 22:06
Ce se intampla daca bati un cui ruginit in pomii fructiferi Trucul minune pe care trebuie sa il stie gospodarii
Ce se întâmplă dacă bați un cui ruginit în pomii fructiferi. Trucul minune pe care trebuie să îl știe gospodarii. Sursa foto: agrointel.ro
ADVERTISEMENT

Foarte mulți gospodari folosesc un truc minune pentru pomii fructiferi, care are foarte mare legătură cu un cui ruginit. Sfatul acesta poate rezolva foarte multe probleme legat de rodire. 

Potrivit cumsa.ro, cuiul ruginit bătut în scoarța unui pom fructifer este de un real ajutor atunci când vine vorba de carența de fier, în special legat de cei care au o anumită vârstă și fac tot mai puține fructe de la an la an.

ADVERTISEMENT

Mai exact, gospodarii bat un cui ruginit în pomi, dar nu complet, ci acesta trebuie lăsat și puțin în afara scoarței. Se pot bate mai multe cuie, dar acestea trebuie să fie la o distanță de câțiva centimetri unul față de celălalt.

De ce se bat cuie ruginite în pomii fructiferi. Care e rolul lor

Sursa menționată mai sus mai arată că acest truc, cu cuiele ruginite, va face pomii fructiferi să rodească mai mult încă de anul următor, însă trebuie ținut cont de un sfat foarte important.

ADVERTISEMENT

Cuiele trebuie sterilizate înainte de a fi bătute pentru că ele vor forma un fel de rană, locul fiind o portiță pentru anumite boli ce pot afecta pomii fructiferi.

Aportul de fier pentru pomii fructiferi poate fi adus și cu ajutorul șuruburilor ruginite care trebuie puse într-o găleată cu apă. Cu această compoziție se udă periodic pomii din gospodărie.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru o rodire cât mai bună se mai poate pune la rădăcina pomului și un obiect de fier ruginit, care va face va plantele să fie sănătoase și să nu fie pline de viermi.

Rugina este un oxid de fier de culoare roșie foarte bun pentru pomii fructiferi din gospodărie sau din livezi. Aceasta aduce sănătate fructelor, deficiența de fier fiind vizibilă atunci când frunzele devin galbene și cad.

ADVERTISEMENT

Mare atenție, trucurile acestea nu pot fi folosite foarte des sau în cantitate mare pentru că în felul acesta poate crește aciditatea solului de la baza pomilor.

ADVERTISEMENT
Tags: