News

Ce se întâmplă dacă bei 6 energizante pe zi. Această femeie a suferit o operație la inimă la 32 de ani

11.05.2019 | 16:25
Ce poti pati daca consumi excesiv bauturi energizante!

O femeie de 32 de ani din Marea Britanie a fost la un pas de moarte, după ce a consumat în exces băuturi ergizante! Samantha Sharpe, mamă a trei copii, a vrut să-și facă cunoscut cazul pentru a atrage atenția tinerilor asupra pericolelor la care se supun atunci când consumă în exces băuturi energizante.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi băuturi energizante în exces

Femeia a început să consume energizante în nul 2014. A ajuns repede la câte 6 astfel de energizante, deoarece avea nevoie, spune ea, pentru a fi cât mai concentrată la locul de muncă. A început să leșine. Apoi când își revenea, bea repede un energizant pentru a se simți mai bine, însă acest lucru îi făcea din ce în ce mai rău.

Pe lângă leșinurile din ce în ce mai dese, Samantha Sharpe spune că inima îi bătea neregulat. În plus, avea insomnii și dureri serioase de cap. A mers la un medic până la urmă, care i-a dat vestea cea proastă: avea un blocaj la inimă și trebuia să-i instaleze un stimulator cardiac, iar în plus de asta avea pietre la rinichi și un început de diabet, din cauza zahărului pe care îl conțin băuturile de acest  gen.

Samantha Sharpe are acum nevoie de un stimulator cardiac, dupa ce a facut exces de bauturi energizante

Femeia spune că imediat după ce a renunțat la băuturile energizante, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit

Medicul respectiv nu a putut să stabilească exact dacă băuturile energizante sunt sau nu de vină, însă femeia a știut. A renunțat la băuturile energizante, iar durerile de cap au dispărut, la fel ca insomniile, iar leșinurile au devenit de domeniul trecutului.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că excesul de băuturi energizante poate duce la boli serioase de inimă și circulatorii, deoarece zahărul din aceste băuturi poate ataca venele. În plus, consumatorii se pot alege cu diabet, dureri de cap, probleme digestive, deshidratare și insomnii.