Life

Ce se întâmplă dacă mergi prea încet cu mașina. Cât de mare poate să fie amenda, de fapt

Conducătorii auto care circulă cu viteză mai mică decât media admisă de lege riscă sancțiuni usturătoare din partea Poliției.
23.10.2022 | 21:01
Ce se intampla daca mergi prea incet cu masina Cat de mare poate sa fie amenda de fapt
Ce amendă riști dacă mergi prea încet cu mașina. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Deși am zice că doar vitezomanii sunt sancționați de Poliția Rutieră pentru depășirea limitei permise de lege, se pare că nu. Conducătorii auto care circulă în mod nejustificat cu o viteză prea mică sunt și ei amendați.

Dacă mergi prea încet cu autoturismul din dotare, riști să fii amendat

Așa cum studiile o arată, cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă Poliția Rutieră îi are în prim-plan pe cei care gonesc cu viteză peste limita impusă de lege. Însă, există și situații în care sunt amendați șoferii care, fără motive întemeiate, se deplasează mult prea încet cu autoturismul din dotare.

ADVERTISEMENT

Legislația prevede în momentul de față ca pe autostradă, mașinile să aibă o viteză maximă admisă de 130 km/h, iar minimul trebuie să fie de 50 km/h.

Drumurile expres permit legal deplasarea cu 120 km/h, drumurile naționale 100 km/h, iar în localități maximul este de 50 km/h.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 23 octombrie, un punct de amendă este egal cu suma de 145 de lei. Dacă mergi prea încet cu autoturismul din dotare, riști să fii amendat cu două – trei puncte de amendă.

Astfel, sancțiunea pentru deplasarea prea lentă cu un autovehicul poate fi de până la 450 de lei.

ADVERTISEMENT

Poliția Română nu aplică pedeapsa în cazul în care traficul este îngreunat și nu permite deplasarea cu o viteză stabilită în limitele legii sau în cazul celor care-și caută loc de parcare.

Șoferii care nu au kitul auto, aspru penalizați

Lipsa trusei de prim ajutor este un alt motiv pentru care conducătorii auto riscă să fie penalizați în trafic. Kit-ul de siguranță auto care conține trusa medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii este obligatoriu pentru șoferii din România.

ADVERTISEMENT

Potrivit noului Cod Rutier care a intrat în vigoare începând cu data de 27 februarie 2022, cei care nu dețin un kit-ul de siguranță auto riscă amenzi între 580 de lei și 725 de lei.

ADVERTISEMENT