Life

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în coşul de gunoi. Trucul e uimitor

24.05.2020 | 12:56
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în coşul de gunoi. Trucul e uimitor
FANATIK îți dezvăluie un truc prin care să scapi de mirosul supărător al resturilor din coșul de gunoi. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu. Sursa foto: pinterest.com
ADVERTISEMENT

Chiar dacă bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătăria oricărei gospodine adevărate, se întâmplă uneori să le scape din vedere faptul că acest compus chimic nu este bun doar pentru gătit. Despre proprietățile sale putem vorbi ore în șir, însă mai relevantă este povestea unei femei care a decis să arunce la gunoi plicul, văzând că în el mai era foarte puțină soluție.

Bicarbonatul de sodiu a făcut uitat mirosul supărător al resturilor din coșul de gunoi

Nu mică i-a fost, însă, mirarea peste doar câteva ore, când a observat ce s-a întâmplat. Brusc, tot mirosul neplăcut al resturilor din coș, care ne dă mai mereu serioase bătăi de cap, dispăruse ca prin minune! Iar dacă presari puțin bicarbonat în scrumieră, poți uita definitiv de mirosul de țigară.

ADVERTISEMENT

Totodată, pus într-un bol în frigider, bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile alimentare și îți oferă o senzație de prospețime la care poate că nici nu îndrăzneai să visezi.

Amestecat cu apă și aplicat cu ajutorul unui disc demachiant, acesta nu doar că te ajută să scapi mai ușor de punctele negre, dar curăță tenul în profunzime și vindecă coșurile. Încearcă cu încredere trucurile noastre și te vei convinge.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu albește și dezinfectează pernele

În plus, bicarbonatul de sodiu poate albi și dezinfecta cu mare ușurință pernele din casa ta. De altfel, medicii recomandă ca acestea să fie curățate periodic, măcar la interval de o lună, pentru a evita apariția problemelor de sănătate.

Înainte de a lua, însă măsuri drastice, îți propunem să încerci metoda noastră și vei vedea că astfel vei ține toți germenii la distanță. Este vorba despre un amestec cu oţet alb ce are ca rezultat un produs 100% natural care să redea pernelor prospețimea de altădată.

Trebuie să știi că aceste două ingrediente aparent banale au proprietăţi antibacteriene şi de albire care facilitează îndepărtarea murdăriei şi a petelor de transpiraţie. Pentru a prepara soluția magică, pune pernele în maşina de spălat şi, de îndată ce sunt acoperite complet de apă, adaugă bicarbonatul împreună cu oţetul alb. Așteaptă până la finalizarea ciclului complet de spălare, apoi lasă-le să se usuce la soare și ai scăpat de probleme.

ADVERTISEMENT

Pe lângă dezinfectarea și albirea pernelor, biacarbonatul face minuni și când vine vorba despre îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor după o zi lungă și obositoare la locul de muncă. Ai nevoie doar de acest compus chimic bun la toate și o jumătate de litru de lapte.

Tot ce trebuie să faci este să torni laptele într-un lighean, adăugând apoi două sau trei linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă puțin lichidul astfel obținut și baia este pregătită. După ce ai înmuiat picioarele vreme de cinci sau zece minute, spală-le cu apă călduță, șterge-le cu un prosop și aplică puțină cremă hidratantă. În plus, bătăturile vor dispărea ca prin minune în foarte scurt timp, iar picioarele tale vor deveni mai fine.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri