Life

Ce se întâmplă dacă pui mâncare caldă în frigider. Greșeala care te poate îmbolnăvi

Ți se întâmplă să te grăbești și să pui mâncare caldă în frigider? Mai bine te gândești de două ori înainte să faci acest lucru.
19.03.2023 | 22:45
Ce se intampla daca pui mancare calda in frigider Greseala care te poate imbolnavi
Ce se întâmplă dacă pui mâncare caldă în frigider. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mâncarea caldă, proaspăt făcută, este delicioasă. Ce facem însă în momentul în care trebuie să plecăm și ar fi nevoie să o băgăm la rece? Mai bine avem răbdare, pentru că o mâncare caldă nu trebuie pusă niciodată în frigider, iar asta o știu deja multe persoane.

De ce nu trebuie să pui mâncare caldă în frigider

Poate de multe ori se întâmplă să te grăbești după ce ai preparat o oală de ciorbă sau o tocăniță. Primul gând este să o bagi rapid la frigider pentru a nu se strica. În realitate însă, s-ar putea să îți faci mai mult rău decât bine, iar acest lucru este valabil în mai multe situații.

ADVERTISEMENT

Mâncarea caldă nu se pune în frigider decât în momentul în care este deja răcită. Cel mai probabil ai auzit deja de tradiția în care unele persoane aleg să lase mâncarea pe aragaz, până când ajunge la temperatura camerei, iar mai apoi o bagă în frigider.

Este această soluție una mai bună? Răspunsul este da, având în vedere riscurile la care ne putem expune. Cei care nu țin cont de temperatură pot ajunge să se îmbolnăvească fără ca măcar să știe motivul. De asemenea, factura la curent crește și ea, odată cu riscurile la adresa sănătății noastre.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă punem mâncarea caldă în frigider? În primul rând, mâncărurile, ori produsele care se află în jurul ei se vor încălzi și ele. Astfel, riști ca tot ce ai în frigider să se strice, ori să se altereze mai repede decât ai fi crezut. Astfel, termenul de valabilitate nu va mai conta.

Greșeala care te poate îmbolnăvi

De asemenea, dacă pui mâncare caldă în frigider, în special în cazul în care aceasta este fierbinte, vei vedea că va apărea condensul. Urmează apoi mă multe picături de apă, care mai apoi devin mucegai și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

ADVERTISEMENT

Astfel, toate produsele pe care le ai în frigider pot să devină un pericol pentru sănătatea ta. Iar același lucru este valabil chiar și pentru frigiderul în sine, care poate fi plin de mucegai. Dincolo de efectele asupra organismului însă, povestea nu s-a terminat.

Mâncarea caldă băgată în frigider te poate face să plătești o factură mai mare la energie. Cum este posibil acest lucru? Pentru a putea să răcească preparatul tău, frigiderul este nevoit să facă față unei temperaturi mai ridicate, drept urmare, consumul de curent crește.

ADVERTISEMENT

La frigiderele mai noi vestea bună este că există opțiunea ”răcire rapidă”. Cei care nu o au însă, riscă să se confrunte cu o factură mare la curent. Dincolo de asta există și riscul ca frigiderul tău să se strice, dacă faci o astfel de greșeală în repetate rânduri. 

ADVERTISEMENT