Ouăle fierte reprezintă un proces foarte simplu, pe care toată lumea îl poate face. Nimic complicat, ar zice zice unii, însă nu mereu totul iese conform planului.
Ouăle fierte reprezintă un mic dejun perfect, dar și o gustare rapidă și delicioasă. Le poți lua cu ușurință ca pachet, iar consumarea lor nu implică murdărie sau pete pe haine.
Cu toate acestea, există secrete legate de fierberea ouălor. Ele sunt cunoscute doar de gospodinele desăvârșite, dar niciodată nu este târziu să înveți lucruri noi.
Acest secret implică lămâia, evident. Nu este nimic mai ușor decât să fierbi un ou, dar partea complicată vine abia apoi. Decojirea oului poate reprezenta o adevărată bătaie de cap.
Adesea, aceasta nu se desprinde uniform de ou, ci rupe și din albușul fiert. Astfel rămâi cu doar o tremie sau chiar jumătate dintr-un ou. Ei bine, acest lucru poate fi evitat cu ușurință.
Procesul se poate realiza în două moduri. Primul este reprezentat de punerea lămâii în apa în care fierbe oul. Adaugi ouăle într-o crăticioară cu apă rece, tai o lămâie în felii și pui o felie în apă, alături de ou.
Pornești aragazul și lași la fiert în funcție de cât de tare sau zemos vrei să fie oul fiert. Dar asta nu e tot. După ce ouăle s-au fiert, le pui scoți din apa clocotită și le pui într-un recipient cu apă rece ca gheața.
Le lași acolo timp de cinci minute, apoi le poți decoji fără probleme. În acest fel eviți posibilitatea ca ouăle să nu se decojească uniform și vei avea parte de un mic dejun perfect.
A doua metodă este un pic neobișnuită, dar foarte utilă și ea. Ai nevoie de suc de lămâie și prosop de hârtie. Acum că ai tot ce îți trebuie, poți trece la treabă.
Iei fiecare ou în parte și îl ștergi cu zeama de lămâie. Apoi, le pui la fiert în mod obișnuit. Acest truc va ajuta ouăle să se decojească bine, fără dificultăți.