Life

Ce se întâmplă dacă pui o lingură de lemn pe oala cu mâncare. Gospodinelor, e bine să știți asta!

Ce se întâmplă dacă pui o lingură de lemn pe oala cu mâncare, în timp ce e ținută pe foc? Îți spunem acesta, dar și alte trucuri în bucătărie!
31.07.2021 | 18:30
Ce se intampla daca pui o lingura de lemn pe oala cu mancare Gospodinelor e bine sa stiti asta
Trucul cu lingura de lemn și oala aflată pe aragaz plus alte lucruri despre care nu știai. Foto: româniatv.net
ADVERTISEMENT

Există o serie de trucuri de care e bine să ții cont când te apuci de bucătărit. Munca în timpul gătitului poate fi mai simplă și astfel poți să eviți anumite situații neplăcute, dar și să câștigi timp.

De pildă, dacă ești o gospodină adevărată, știi că se pot întâmpla multe accidente în bucătărie. Unul dintre cele mai frecvente este scurgerea conținutului din oală printre ochiurile de aragaz, iar asta se poate întâmpla din cauza neatenției la momentul în care supa fierbe.

ADVERTISEMENT

Pentru ca astfel de episoade să fie evitate, tot ce trebuie să faci este să pui deasupra oalei cu mâncare o lingură de lemn!

De ce să pui o lingură de lemn peste oala cu mâncare aflată pe foc

Vei salva astfel aragazul de la murdărit și nu vei pierde din conținutul ciorbei tale preferate? Lingura de lemn va împiedica lichidul să iasă afară, indiferent că vorbim despre supe, ciorbe, tocănițe sau alte preparate lichide care pot permite o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, momentul în care gătești anumite preparate poate fi perturbat de câteva situații incomode.

Trucuri de care să ții cont în bucătărie

Îți dăm un singur exemplu. Îți lăcrimează brusc ochii de la ceapă! Întrebarea e: ce e de făcut? Dacă nu vrei să mai plângi atunci când tai ceapa, pune-o înainte în zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Lămâia va neutraliza sulful, elementul chimic din cauza căruia îți dau lacrimile, de fapt.

Un alt truc de care gospodinele țint cont este folosirea apei minerale pentru preparatele pufoase. Indiferent că vorbim de gogoși, clătite sau chiar și banala omletă, este bine să pui două-trei căpăcele de apă minerală în compoziție pentru ca preparatele să se facă mai repede. De asemenea vor avea un aspect pufos.

Multe gospodine aruncă de fiecare dată pâinea de a doua zi pentru că se întărește, lucru des întâlnit mai ales pe timpul verii. Ei bine, dacă vrei să readuci la viață pâinea cumpărată ieri, tot ce trebuie să faci este s-o învelești într-o hârtie absorbantă umedă. Încălzește-o apoi la microunde pentru aproximativ 20 de secunde. Pâinea va fi ca nouă!

ADVERTISEMENT

Iată doar câteva trucuri care îți pot ușura munca în bucătărie și îți aduc numai câștigutir pe toate planurile. Tu de care din aceste trucuri știai că funcționează?

 

ADVERTISEMENT
Tags: