Află ce se întâmplă dacă pui pâine uscată în vasul în care se fierbe varza. Iată câteva trucuri pe care e bine să le știe orice gospodină în bucătărie.
Atunci când fierbi varză sau conopidă, mirosul poate fi deranjant, însă există un truc care te va scăpa de această problemă. Ai nevoie doar de un ingredient la care nici nu te-ai fi gândit!
Pentru a scăpa de mirosul nedorit, e bine să pui o bucată de pâine uscată în vasul în care fierbi varza sau conopida. Mirosul va fi absorbit și dacă pui pâinea deasupra vasului.
De asemenea, un alt truc îți arată cum poți păstra varza proaspătă albă sau roșie. Se leagă rădăcinile cu sfoară și se atârnă de o bară, cu cotorul în sus. Nu trebuie să se atingă între ele.
Dacă nu vrei ca legumele puse la fiert să se înnegrească, e bine să adaugi în apa clocotită puțină zeamă de lămâie, potrivit dcnews.ro.
Lămâia te ajută să scapi de mirosul de pește sau ou lăsat pe tacâmuri. Acestea trebuie frecate cu o felie de lămâie, iar mirosurile neplăcute vor dispărea imediat.
De asemenea, cartofii se păstrează în cele mai bune condiții dacă presari praf de var pe locul destinat depozitării lor.
Trebuie să procedezi așa pentru fiecare strat de cartofi dacă vrei să aibă efectul dorit. Varul absoarte umezeala și distruge dăunătorii, iar cartofii vor rezista mai mult.
Cartofii la tavă se vor rumeni mai bine dacă îi tăvălești înainte prin ulei.
De altfel, cartofii nu se pun la fiert în apa rece, care conține mult oxigen. În prezența aerului, vitamina C se distruge mai ușor, așa că e bine să fie puși la fiert în apă fierbinte sau la aburi.
Nu trebuie să folosești lapte rece atunci când pregătești piureul de cartofi, altfel se va înnegri. Doar laptele fierbinte se folosește pentru acest preparat.
Dacă pui o coajă de banană lângă sau sub friptura pe care o dai la cuptor, aceasta va fi mai suculentă.
Este important de reținut că nu trebuie să pui în ulei încins carnea umezită cu apă deoarece va căpăta un gust neplăcut.
Un alt truc de care să ții cont în bucătărie este curățarea ardeilor copți. Aceștia nu trebuie curățați sub apă deoarece își pierd din vitamine și din valoarea nutritivă. Trebuie puși într-un vas acoperit, până când se răcesc.
Dacă ai foietaj, atunci trebuie să îl introduci la cuptor la foc iute.