Life

Ce se întâmplă dacă pui pliculețe de ceai pe pervaz. Trucul care te poate scăpa de o problemă des întâlnită

De ce e bine să pui pliculețe de ceai pe pervaz. Acest truc te poate scăpa de o problemă des întâlnită, mai ales în sezonul rece.
09.01.2023 | 10:26
Ce se intampla daca pui pliculete de ceai pe pervaz Trucul care te poate scapa de o problema des intalnita
De ce să pui pliculețe de ceai pe pervaz. Sursa foto: Freepik/ azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Iată de ce e bine să pui pliculețe de ceai pe pervaz pentru a scăpa de o problemă comună. Trucul este unul vechi, dar care dă roade.

De ce să pui pliculețe de ceai pe pervaz

O problemă cu care se confruntă multe persoane în locuințele lor este apariția insectelor, pe care le vedem mai ales în sezonul rece, atunci când își caută adăpost între patru pereți.

ADVERTISEMENT

Deși aplicăm diverse soluții pentru a scăpa de ele, nu multe par să dea roade. În plus, cele mai multe soluții sunt chimice și dăunătoare mediului, așa că nu este o idee prea bună să le aplici constant în casă.

Pliculețele de ceai și infuziile de mentă te pot ajuta să alungi păianjenii și insectele din locuință.

ADVERTISEMENT

Trebuie să pui pliculețe de ceai sau infuzie de mentă în apropierea locurilor prin care insectele pot intra în casă, iar mirosul îi va ține pe gândaci și pe păianjeni la distanță. Nici șoarecii nu suportă mirosul de mentă, așa că nu vor intra în locuința ta.

O altă soluție este prepararea unui spray pe bază de infuzie de mentă sau ulei esențial de mentă. Acesta se pulverizează în colțurile unde se pot ascunde insectele, notează dncews.ro.

ADVERTISEMENT

Poți pune și un ghiveci cu mentă pe pervaz pentru ca dăunătorii să fie ținuți la distanță.

Mirosul de mentă nu este singurul pe care insectele și păianjenii nu-l pot suporta. Îi poți ține la distanță și cu acid citric sau ulei esențial de lămâie.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi jumătate de litru de apă într-o sticlă cu pulverizator și 5 linguri de acid citric sau ulei esențial de lămâie. Soluția se pulverizează în jurul ferestrelor sau pe balcon.

ADVERTISEMENT

Și pungile cu flori uscate de lavandă pot ține insectele departe de casă. Trebuie să le amplasezi în apropierea locurilor unde se ascund dăunătorii.

O altă soluție este să cureți suprafețele din casă cu oțet, întrucât mirosul acestui ingredient nu este pe placul insectelor.

De ce apar insectele în casă

Insectele apar în casă mai ales dacă există locuri unde au rămas bucăți de alimente. Trebuie să te asiguri întotdeauna alimentele stricate dacă vrei să eviți astfel de “musafiri” la tine în casă. În plus, e bine să cureți în mod regulat chiuvetele și coșurile de gunoi.

Și scurgerile de apă din casă sau alimentele căzute sub mobilier pot favoriza apariția insectelor. Aceste zone din casă trebuie curățate regulat.

De asemenea, crăpăturile în pereți sau în ferestre, care nu sunt etanșate corespunzător, le asigură insectelor spațiu pentru a intra în casă. Aceste crăpături trebuie sigilate cât mai bine dacă nu vrei să ai insecte în locuință.

Și anumite plante sau flori pot atrage insectele. Cel mai bine este să le muți pe balcon.

ADVERTISEMENT
Tags: