Life

Ce se întâmplă dacă pui roșiile în frigider. Greșeala pe care multe gospodine o fac

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui roșiile în frigider? Multe gospodine fac această greșeală, care poate avea efecte neplăcute.
20.05.2023 | 16:27
Ce se intampla daca pui rosiile in frigider Greseala pe care multe gospodine o fac
Ce se întâmplă dacă pui roșiile în frigider. Sursă foto Pinterest
ADVERTISEMENT

Este bine să pui roșiile în frigider? Multe persoane aleg să păstreze fructele sau legumele la rece, în special când temperaturile de afară încep să crească. În realitate însă, acest lucru ne poate aduce mai multe probleme decât am fi crezut.

Ce se întâmplă dacă pui roșiile în frigider

Roșiile sunt unele dintre cele mai apreciate legume din România și nu numai. Sunt ieftine și de altfel se găsesc mai oriunde. Ca să nu mai vorbim de beneficiile pe care le au pentru organism. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și de asemenea, completează perfect un meniu.

ADVERTISEMENT

Ele pot fi folosite în salate, în diferite preparate gătite și nu numai. Totuși, roșiile sunt mai pretențioase spre deosebire de alte legume. Tocmai din acest motiv, este bine să știm cum să le depozităm corect pentru a ne bucura de ele.

În cazul în care nu știai, nu este bune să pui roșiile în frigider. Ce se întâmplă dacă faci acest lucru? Specialiștii din domeniu spun că odată băgate la rece, termenul de valabilitate al legumelor va fi mai mic. Iar asta este valabil și în cazul roșiilor din ambalaje sigilate.

ADVERTISEMENT

Cum se întâmplă acest lucru? Temperatura scăzută are ca efect degradarea roșiilor. Acestea ajung să se înmoaie mult mai repede, cum de altfel se întâmplă și în cazul plantei atunci când e frig afară. Astfel, dacă făceai până acum acest lucru, mai bine te răzgândești.

Cum pot fi depozitate corect roșiile

Și totuși cum se depozitează corect roșiile? Specialiștii ne recomandă să optăm pentru un loc răcoros și întunecat din cameră. Indicată ar fi o cămară, unde să fie păstrate mai toate fructele și legumele.

ADVERTISEMENT

Contează însă și cum sunt așezate. Este important ca acestea să nu fie suprapuse, astfel încât să nu se lovească. O altă recomandare este legată de spălarea roșiilor. Acesta nu trebuie spălate înainte de a fi puse undeva, ci doar înainte de consum.

Dacă alegi să speli roșiile, iar mai apoi să le depozitezi, favorizezi dezvoltarea mucegaiului, dar și a bacteriilor. Iar aceste lucruri au ca efect la rândul lor reducerea duratei de viață pentru aceste legume. La rândul lor, cartofii nu trebuie nici ei ținuți la rece. 

ADVERTISEMENT

Iar alt aliment care nu trebuie ținut la frigider, deși mulți români fac acest lucru, este pâinea. Dacă stă la rece, aceasta se întărește și de asemenea își pierde și aroma. Cel mai bine ar fi să o ținem într-un dulap, sau într-o cămară. Ea poate fi învelită și într-un prosop curat pentru a rezista mai mult timp.

ADVERTISEMENT