News

Ce se întâmplă dacă te prezinți la centrul de vaccinare după ora 22. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

05.05.2021 | 21:49
Ce se intampla daca te prezinti la centrul de vaccinare dupa ora 22 Anuntul lui Valeriu Gheorghita
ADVERTISEMENT

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-Covid (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a explicat ce se întâmplă dacă te prezinți la centrul de vaccinare după ora 22.

În ciuda restricțiilor de circulație, medicul din fruntea CNCAV spune că cetățenii care doresc să se vaccineze se pot deplasa şi după ora 22:00 la centrele de vaccinare deschise non-stop.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță anunță ce se întâmplă dacă te prezinți la centrul de vaccinare după ora 22

Dr. Valeriu Gheorghiță dezvăluie că în Hotărârea CMBSU există o mențiune care specifică clar faptul că persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la restricția de deplasare pe timp de noapte şi se pot prezenta la vaccinare fără nicio problemă.

”Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a precizat Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat dacă după ora 22,00 persoanele care merg să se vaccineze anti-COVID au nevoie de declaraţie, Gheorghiță a răspuns: ”În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declarație”, mai spune oficialul.

ADVERTISEMENT

Când se va realiza maratonul vaccinării în București

În Capitală, se va organiza, în weekend-ul 7-9 mai, un maraton al vaccinării, în cadrul căruia oamenii se vor putea vaccina fără programare, doar cu buletinul.

Autoritățile au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 10.000 de persoane într-un weekend. Evenimente similare se vor organiza ulterior și în alte centre universitare.

ADVERTISEMENT

​Scopul maratonului vaccinării din București, care începe vineri, la ora 17:00, la Sala Palatului și Biblioteca Națională, ”este să fie cât mai mulți vaccinați, nu ne-am propus un target”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga.

Maratonul vaccinării de la București are loc în perioada 7-9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vaccinul folosit va fi Pfizer, cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare și vor fi deschise și noaptea.

ADVERTISEMENT