News

Ce se întâmplă dacă un elev care participă la Evaluarea Națională vrea să scoată masca de protecție. Precizările Ministerului Educației

14.06.2020 | 16:56
Ce se intampla daca un elev care participa la Evaluarea Nationala vrea sa scoata masca de protectie Precizarile Ministerului Educatiei
Ce se întâmplă dacă un elev care participă la Evaluarea Națională vrea să scoată masca de protecție. Precizările Ministerului Educației. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației vine cu noi precizări după ce părinții s-au întrebat ce se întâmplă dacă un elev care participă la Evaluarea Națională vrea să scoată masca de protecție.

Întrucât una dintre noutățile examenului de Evaluare Națională de anul acesta este obligativitatea luării unor măsuri de siguranță, Ministerul Educației anunță ce se întâmplă dacă un elev care participă la Evaluarea Națională vrea să scoată masca de protecție, potrivit Pro TV.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care elevii și supraveghetorii intră în centrele de susținere a probelor la Evaluarea Națională 2020, aceștia sunt obligați să poate masca de protecție până la părăsirea unităților de învățământ.

Un elev poate scoate scoate masca de protecție în anumite condiții

Întrucât probele vor fi susținute în condiții suplimentare de stres, mulți părinți se întreabă acum ce se întâmplă dacă un elev care participă la Evaluarea Națională vrea să scoată masca de protecție și ce riscă dacă încalcă această regulă.

ADVERTISEMENT

Acum, secretarul de stat Luminița Barcari a promis, duminică, că profesorii vor fi mai îngăduitori cu elevii care vor dori să mai scoată masca de protecție din când în când.

Astfel, chiar dacă elevii trebuie să poarte masca pe toată durata examenului, aceștia și-o mai pot da jos, pentru a bea apă, de exemplu.

ADVERTISEMENT

”Conform indicațiilor, masca rămâne pe figură. Dar nu vom fi absurzi dacă elevul dorește să bea puțină apă sau .. eu știu … Colegii noștri vor ști cum să procedeze în orice situație”, a declarat secretarul de stat în ministerul Educației.

Evaluarea Națională 2020 va fi făcută cu noi reguli

Mai mult, Ministerul Educației a transmis că elevii care nu vor avea la ei măști de protecție vor primi una gratuit, atât la intrarea în școală, cât și la ieșirea din centrele de examene.

ADVERTISEMENT

”În fiecare județ există suficiente măști pentru copil, atât la intrare în unitatea de învățământ, dar și la ieșire din centrul de examen, după ce se va dezinfecta va primi o nouă masă”, a mai spus secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației.

Pe lângă obligativitatea purtării măștii de protecție, elevii ce susțin Evaluarea Națională 2020 vor fi termoscanați, lucru valabil și pentru profesorii supraveghetori.

”Noi nu putem ști exact care este afecțiunea elevului care este cu febră, astfel încât ne-am gândit că nu ar trebui să-i punem în pericol pe cei care sunt deja în centrul de examen.

Dar faptul că noi ne-am gândit la o etapă specială, la 2 săptămâni după această sesiune principală, noi considerăm că toți vor avea șansa de a susține evaluarea națională și de a participa, așa cum a precizat și doamna ministru, la admiterea în liceu” , a mai spus secretarul de stat.

ADVERTISEMENT
Tags: