Fotbal intern

Ce se întâmplă dacă un fotbalist din Casa Pariurilor Liga 1 are coronavirus. Justin Ştefan a prezentat variantele

30.05.2020 | 21:38
Ce se intampla daca un fotbalist din Casa Pariurilor Liga 1 are coronavirus Justin Stefan a prezentat variantele
ADVERTISEMENT

Incertitudinea planează încă asupra finalului de sezon de Casa Pariurilor Liga 1, din cauza pandemiei. Justin Ştefan, secretarul general al LPF a încercat să lămurească ce se întâmplă dacă un jucător este depistat pozitiv.

Justin Ştefan: „Prima variantă este reprogramarea meciurilor“

Meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 ar trebui să se reia pe 13 iunie, dacă nu intervine vreo problemă medicală cu noul coronavirus. Totuşi, forurile decizionale, LPF şi FRF, se pregătesc pentru toate posibilităţile, inclusiv aceea de apariţie de cazuri de infectare printre jucători.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă un jucător este pozitiv? „Se demarează acea anchetă epidemiologică. Se stabilesc care sunt contacţii şi se constată dacă e o situaţie de focar sau nu“, a precizat Justin Ştefan la Telekomsport.

„Dacă ar apărea la începutul reluării sezonului, ai avea posibilitatea, la un moment dat, să reprogramezi anumite meciuri. În momentul în care îţi apare spre ultima etapă, nu prea ai avea unde să te duci, dacă te raportezi la anumite date limită, respectiv cea de comunicare a echipelor în cupele europene. 20 iulie sau 2 august, dacă UEFA acceptă solicitările făcute de FRF“, a detaliat reprezentantul LPF.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al LPF, competiţia ar trebui să se termine pe teren, fiecare club să-şi dispute partidele rămase din acest sezon. Sănătatea fotbaliştilor este sarcina cluburilor, care trebuie să respecte toate protocoalele medicale. Totuşi, ce se întâmplă dacă…

„Prima variantă e analiza reprogramării meciurilor. Abia dacă nu se pot reprograma acele meciuri, intră în discuţie chesiunea incidenţei regulamentelor sportive şi, da, la prima vedere, dacă mă întrebaţi, în momentul în care tu ai probleme cu jucători cu COVID în echipă, e clar că s-a întâmplat o neatenţie“, a spus secretarul general.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 s-ar putea opri din nou şi atunci ar prima meritul sportiv

O problemă majoră ar fi dacă sportul, inclusiv fotbalul, ar trebui să se oprească din nou, dacă apare un nou val de infectări la nivel naţional şi se reiau măsurile din martie şi aprilie. Şi în acest caz, scenariile sunt multiple şi depind de foarte multe variabile. Singura constantă, în opinia tuturor celor implicaţi, este reprezentată de rezultatele de pe teren.

„Trebuie să am în vedere meritul sportiv. E clar că nu mă pot raporta la clasamente anterioare, de exemplu clasamentul de la finalul sezonului regular sau clasamentul în vigoare la momentul întreruperii sezonului.

ADVERTISEMENT

Situaţia cea mai complicată ar fi aceea în cazul unei eventuale întreruperi, am avea echipe care au jucat mai multe meciuri decât alte echipe. Dacă am echipe care au disputat mai puţine meciuri, trebuie să ne raportăm la acest punct per meci, ca să putem face o departajare corectă“, a concluzionat Justin Ştefan.

ADVERTISEMENT