Life

Ce se întâmplă, de fapt, când îți smulgi firele de păr albe din cap. De ce nu e bine să faci asta

Ce se întâmplă, de fapt, când îți smulgi firele de păr albe din cap. Specialiștii au explicat de ce nu este bine să facem acest lucru.
28.05.2023 | 09:00
Ce se intampla de fapt cand iti smulgi firele de par albe din cap De ce nu e bine sa faci asta
Ce se întâmplă, de fapt, când îți smulgi firele de păr albe din cap. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Smulgi firele de păr albe din cap? Poate că și tu ai avut acest obicei, dar iată că nu este unul prea bun pentru tine. Un specialist a explicat de ce ar trebui să renunțăm la acest lucru. Sunt puțin cei care știu care este efectul ruperii firelor de păr albe din cap!

Smulgi firele de păr albe din cap? De ce nu este bine

Dacă faci și tu parte din acele persoane care cred că este bine să smulgi firele albe de păr trebuie să afli ce spun specialiștii. Ei nu recomandă în niciun caz să ne smulgem firele albe!

ADVERTISEMENT

Firele de păr sunt smulse deoseori, chiar dacă unii cred că ele vor crește la loc mult mai multe. Dar nici măcar acest lucru nu este așa.

“Mi-aș dori ca acest lucru să fie adevărat, pentru că atunci am putea ajuta atât de ușor persoanele cu căderea părului. Dar smulgerea unui fir de păr nu face să crească mai multe și este o idee care nu are nicio bază științifică.

ADVERTISEMENT

Este normal să pierzi până la 159 de fire de păr pe zi, dar, practic, acestea nu sunt conectate în niciun fel, așa că smulgerea unuia nu determină creșterea a mai multe din scalp.”, a dezvăluit Mirza Batanovic, scrie Huffington Post.

Ce se întâmplă după ce smulgi firele albe de păr. La ce risc ne supunem

Odată cu smulgerea firelor de păr nu vor crește altele la loc, ci acesta va fi pur și simplu înlocuit de un alt fir de păr, dar mai subțire și mai fragil. Așa că nu este deloc bine pentru sănătatea părului nostru.

ADVERTISEMENT

De aceea nu ar trebui să smulgem niciun fir de păr din cap, fie el de culoare albă sau nu. Pentru că șansele ca acesta să crească mult mai subțire sunt dovedite științific!

Specialișii în hair-styling mai avertizează și că obiceiul de a smulge părul poate deveni unul extrem de periculos. Astfel, putem traumatiza foliculul de păr și putem să facem chiar și unele infecții!

ADVERTISEMENT

“Prin smulgerea părului, puteți traumatiza foliculul pilos, ceea ce poate duce la infecții sau chiar la chelie.

Este posibil să faceți mai mult rău decât bine”, a mai spus și stilista Jennifer Korab.

ADVERTISEMENT