Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci în fiecare zi brânză. Ce efecte are asupra organismului acest aliment adorat de milioane de români.
Brânza se înscrie cu succes pe lista alimentelor preferate ale românilor. Brânza a ajuns să facă parte din meniul zilnic al unor persoane, însă, puțini dintre cei care o consumă știu cum anume influențează acest aliment sănătatea organismului.
Brânza este un aliment versatil, ceea ce înseamnă că poate fi inclusă cu succes într-o mulțime de preparate. Poate fi consumată ca atare, în omlete sau în salate.
Datorită varietății de tipuri de brânză, este aproape imposibil să stai departe de acest aliment delicios. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și în îndeamnă pe toți pofticioșii să consume brânza cu moderație.
Înainte de a consuma brânză zilnic, trebuie să știi dacă ai sau nu alergie la aceste aliment. Dacă nu prezinți nicio formă de alergie, atunci, potrivit nutriționiștilor, poți include brânza în meniul tău de zi cu zi.
Brânza este un aliment pe care nutriționiștii îl recomandă mereu. Aceasta are un conținut ridicat de vitamine, proteine și grăsimi necesare organismului. De asemenea, brânza conține și calciu și fosfor care contribuie la sănătatea sistemului osos.
Anumite tipuri de brânză vin la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organism. De exemplu, potrivit nutriționistului Alexis Newman, brânza cu mucegai, brie sau elvețiană conțin acid linoleic. Acest acid este, de fapt, o grăsime care reduce riscul obezității sau a bolilor cardiovasculare.
Totuși, consumul excesiv de brânză poate avea efect negativ asupra organismului. Este important de reținut faptul că brânza nu se poate servi exclusiv și nici în combinații nocive pentru organism.
Pe lângă substanțele necesare organismului, brânza mai conține sodiu și grăsimi saturate, care pot fi dăunătoare organismului. De asemenea, dacă se consumă alături de alimentele nepotrivite, brânza poate deveni un inamic pentru sănătate.
Potrivit nutriționiștilor, brânza nu trebuie consumată niciodată alături de alte alimente care conțin grăsimi saturate. Brânza nu trebuie niciodată consumată alături de carne procesată sau cereale rafinate, deoarece acestea nu fac decât să anuleze beneficiile pe care le are pentru organism.
Persoanele care consumă zilnic brânză, trebuie să știe că acest aliment are un impact neutru asupra organismului. Acesta se poate transforma în unul pozitiv sau negativ, în funcție de contextul alimentar.