ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ce se întâmplă după anularea meciului România – Norvegia! Variantă uluitoare: rezultat decis la tragerea la sorţi

Autor: Razvan Nicolae | 14.11.2020 | 23:52
Ce se întâmplă după anularea meciului România - Norvegia! Variantă uluitoare: rezultat decis la tragerea la sorţi
Ce se întâmplă după anularea meciului România - Norvegia! Variantă uluitoare: rezultat decis la tragerea la sorţi (sursă foto: sportpictures.eu)

Meciul România – Norvegia, programat duminică, de la ora 21:45, nu se mai joacă, fiind anulat. Autorităţile de la Oslo nu au permis ca selecţionata lui Lars Lagerback să decoleze spre Bucureşti, iar nordicii aşteaptă un verdict final. FANATIK îţi prezintă care sunt variantele luate în calcul dacă meciul nu se va disputa la data stabilită.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 noiembrie, ora 23:50 / UEFA a anunţat, conform frf.ro, că rezultatul final al meciului România – Norvegia va fi decis în urma unei trageri la sorţi, dacă se va dovedi că Norvegia nu a avut nicio vină pentru nedisputarea partidei.

“Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se arată într-un paragraf din regulamentul pentru Liga Naţiunilor, care face referirea la speţa din cazul meciului România – Norvegia.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului UEFA pentru Liga Naţiunilor, selecţionatele oaspete trebuie să ajungă cu cel puţin 24 de ore înaintea partidei în ţara unde îşi vor disputa meciul. Astfel, termenul limită în acest caz a fost sâmbătă, ora 21:45.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap tot calendarul pentru echipele naţionale, iar noile regulamente în privinţa stopării răspândirii virusului au adus noi bătăi de cap. De pildă, Danemarca nu a putut să folosească jucătorii care evoluau în Premier League, după apariţia unei mutaţii la COVID-19 în ţara nordică.

Meciul România – Norvegia ar putea să fie decis la “masa verde”

UEFA a anunţat sâmbătă seară că meciul România – Norvegia nu se va mai juca. Partida a fost anulată, iar forul continental va decide rezultatul final. Până la un verdict din partea UEFA, situaţia rămâne cea din clasamentul din acest moment.

ADVERTISEMENT

O reprogramare pentru o dată ulterioară era imposibilă. Următoarea fereastră pentru meciurile internaţionale este în luna martie 2021, când vor începe preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Mai mult decât atât, partida poate produce schimbări în clasamentul FIFA pe luna noiembrie, care va fi luat în calcul pentru stabilirea urnelor valorice.

Astfel, Norvegia ar urma să piardă la masa verde dacă nu se va juca meciul cu România. Pentru acest lucru, Comisia de Disciplină trebuie să dovedească vina nordicilor pentru nedisputarea partidei, în caz contrar vom avea parte de o decizie stranie.

ADVERTISEMENT

Rezultatul meciului România – Norvegia, după o tragere la sorţi?!

Jurnaliştii de la Dagbladet au venit cu o versiune uluitoare, prin care ar putea să fie stabilit rezultatul meciului România – Norvegia. Dacă nordicii nu vor fi găsiţi vinovaţi pentru nedisputarea partidei, atunci UEFA va efectua o tragere la sorţi pentru stabilirea rezultatului final.

Astfel, la o dată ulterioară, UEFA va organiza o tragere la sorţi pentru a decide soarta meciului, existând trei variante: 1-0 pentru România, 1-0 pentru Norvegia sau 0-0. Cu toate acestea, şansele pentru acest scenariu sunt destul de reduse.

ADVERTISEMENT

De ce este în pericol meciul România – Norvegia

Vineri, cu o zi înainte ca delegaţia naţionalei Norvegiei să plece spre România, Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv. Fotbalistul a fost izolat, însă antrenamentul selecţionatei lui Lars Lagerback a fost amânat. Sâmbătă, nordicii trebuiau să ajungă în Bucureşti, dar Ministerul Sănătăţii din Oslo nu le-a persmis deplasarea.

“Considerăm că orice contact direct cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19 trebuie să intre în carantină pentru 10 zile. În caz contrar, o altă decizie ar încălca legile Norvegiei privind carantinarea perosoanelor infectat cu COVID-19”, a declarat Espen Nakstad, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!