Sport

Ce se întâmplă în clasamentul WTA după ce Simona Halep a fost eliminată la Roma! Pe ce loc va fi la prima actualizare

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 de la WTA Roma 2022, după ce Danielle Collins a învins-o clar. Ce se va întâmpla în clasamentul WTA după această înfrângere.
12.05.2022 | 00:35
Ce se intampla in clasamentul WTA dupa ce Simona Halep a fost eliminata la Roma Pe ce loc va fi la prima actualizare
Simona Halep poate rămâne pe locul 19 după eliminarea de la WTA Roma
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început săptămâna pe locul 21 WTA, însă a urcat până pe poziţia a 19-a, după ce câteva jucătoare din faţa ei au avut mai multe puncte de apărat la Roma. Eliminată în turul 2, românca va trebui să aştepte următoarele meciuri ca să vadă dacă rămâne în Top 20.

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Roma

Pentru calificarea în turul 2, Simona Halep a primit 60 de puncte WTA, astfel că şi-a îmbunătăţit puţin punctajul, după ce la ediţia de anul trecut s-a retras în aceeaşi fază, dar atunci a luat 1 punct pentru că a intrat direct în turul 2. Astfel, forul număr 1 mondial e acum pe locul 19, cu 2.126 de puncte.

ADVERTISEMENT

În acest moment sunt patru jucătoare care o pot depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA, însă trebuie ca acestea să ajungă în fazele superioare ale turneului pentru a realiza acest lucru.

Simona Halep are şanse foarte mari să termine săptămâna pe locul 19, asta pentru că urmăritoarele ei se pot întâlni între ele în fazele superioare de la Roma, iar toate cele patru trebuie să ajungă cel puţin în finală pentru a face un punctaj mai bun decât sportiva de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

În cel mai negru scenariu, Simona Halep ar ajunge pe locul 21 dacă Daria Kasatkina sau Jil Teichamann ajung în finală, iar Amanda Anisimova câştigă trofeul.

Cum rămâne Simona Halep pe locul 19 WTA, după eliminarea de la Roma

Daria Kasatkina are 1.870 de puncte şi va juca în optimile de finală cu Paula Badosa, a doua favorită a turneului de la Roma. Pentru a o depăşi pe Simona Halep, rusoaica trebuie să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

Jil Teichmann are 1.698 de puncte şi va juca în optimile de finală cu Elena Rybakina. Pentru a o depăşi pe Simona Halep, sportiva de 24 de ani trebuie să ajungă în finală. Avantajul româncei este că Teichmann e pe aceeaşi parte de tablou cu Kastkina, iar cele două ar putea să se întâlnească în sferturi.

Amanda Anisimova are 1.570 de puncte şi va juca în optimile de finală cu Danielle Collins, cea care a învins-o pe Simona Halep. Americanca trebuie să câştige turneul dacă vrea s-o depăşească pe fostul număr 1 mondial. Se află în partea superioară de tablou, unde este şi Iga Swiatek, principala favorită.

ADVERTISEMENT

Yulia Putintseva are 1.365 de puncte şi va juca în optimile de finală cu Ons Jabeur, campioana de la Roma şi favorită numărul 9 la Roma. Sportiva din Kazahstan este obligată să câştige turneul dacă vrea să o depăşească pe Simona Halep. Se află pe aceeaşi jumătate de tablou cu Daria Kastkina şi Jil Teichmann.

ADVERTISEMENT