News

Ce se întâmplă în corpul infectat cu coronavirus. Descoperire revoluționară făcută la autopsii

04.05.2020 | 18:42
Ce se intampla in corpul infectat cu coronavirus Descoperire revolutionara facuta la autopsii
ADVERTISEMENT

O nouă teorie despre ce se întâmplă în corpul uman după infectarea cu coronavirus a fost lansată de medicii italieni după ce au efectuat autopsii pacienților morți din cauza COVID-19.

Ce se întâmplă în corpul infectat cu coronavirus

Conform Il Giornale, descoperirea doctorilor italieni despre ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronaviru este una cu adevărat revoluționară, dar care arată și faptul că mulți oameni au murit din cauza diagnisticului greșit.

ADVERTISEMENT

Virologul Rita Maria Gismondo, care a făcut peste 70 de autopsii, susține că principala problemă a pacienților infectați o reprezintă circulația sângelui și nicidecum pneumonia, care nu este decât o consecință.

Cardiologul Giampaolo Palma avansase această ipoteză, dar a fost imediat redus la tăcere de experți. El a spus că coronavirusul afectează în special vasele de sânge, împiedicând astfel circulația sanguină adecvată și ducând la formarea de cheagueri.

ADVERTISEMENT

Ventilatoare mecanice ar fi înrăutățit starea pacienților

De la început, cercetătorii s-ar fi concentrat în principal pe pneumonie, care, în acest moment, în urma dezvăluirii obținute în urma autopsiilor, nu ar fi principalul mecanism patogen al SARS-CoV-2.

În urma acestei descoperiri și lăsând la o parte bolile deja existente de care sufereau, primii pacienți decedați ar fi fost victime ale diagnosticelor inițiale incorecte.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul este o boală inflamatorie vasculară sistemică. Prin urmare, din cauza COVID-19 sângele nu poate circula în corp și ajunge în plămâni care din acest motiv nu sunt capabili să-l ventileze, în ciuda cantității de oxigen eliberat mecanic din exterior.

Acest lucru arată că ventilatoarele mecanice, atât de căutate și greu disponibile până acum câteva săptămâni, ar fi înrăutățit de fapt situația care era și așa foarte gravă.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință și medicii încearcă, în continuare, să afle cum afectează noul coronavirus organismul uman. Virusul este total atipic, ceva nou față de ce a mai văzut omenirea, astfel că medicii de multe ori nu înțeleg ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT